HomeКультураОфіційноQuo vadis, бібліотека?

Quo vadis, бібліотека?

( 0 Votes )

Хтось переконаний, що бібліотека – непотрібна соціальна інституція, бо нічого цікавого, окрім запилених книг, не знайдеш. Хтось з подивом зауважує, що попри економічні складнощі, вони (бібліотеки) умудряються виживати! І те, і інше твердження буде зрозумілим після згадки про дату останнього вашого візиту до бібліосвіту.

 Дійсно, а як давно ви були в бібліотеці?

Сьогодні наш користувач може знайти потрібну інформацію не лише на книжкових полицях, а й у мережі інтернет. Вже минули ті часи, коли школярі чи студенти довгий час висиджували в бібліотеці за конспектуванням книг чи періодичних видань. Сьогодні без складнощів можна використати напрацювання бібліотеки: бази даних по краєзнавству, літературознавству, природознавству тощо.

 Завдяки активній та результативній проектній діяльності бібліотечної системи району ми маємо хороше технічне оснащення. У 2013 році районна бібліотека для дітей продовжить вже відомий багатьом проект «Різдвяні посиденьки» через реалізацію завдань проекту «Посиденьки.Нет», який сприятиме активізації творчої особистості користувачів як районної бібліотеки для дітей, так і користувачів-дітей бібліотечної системи загалом.

 Проект передбачає бібліотечні послуги з використанням безкоштовного доступу до Інтернету, що задовольнятимуть потреби юних обдарувань в жанрі літератури та рукоділля. В перспективі проведення он-лайн майстер-класів по рукоділлю та літературній творчості для усіх бажаючих… безкоштовно!

 За результатами 13-го раунду Конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами «Бібліотеки та охорона здоров’я» переможцем проекту «Планування сім’ї та репродуктивне здоров'я населення» визнано Володимирецьку центральну районну бібліотеку.

 Цільова аудиторія проекту – молодь району, насамперед із числа сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Для них бібліотека запропонує нові спеціалізовані тренінги за участю лікарів-гінекологів, онлайн-консультації, відео-фото та інформаційні матеріали щодо збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Разом із тим у планах бібліотеки навчання людей пенсійного віку роботі на ПК,користуванню мережею Інтернет, спілкування в соціальних мережах тощо.

 Життя в сучасній бібліотеці вирує, бо вона сьогодні – тренд в інформаційному світі.

 Ми будемо й надалі інформувати вас, шановні користувачі, про новинки в бібліосвіті, готуватись до відкриття нових проектів і з задоволенням допомагатимемо всім бажаючим в реалізації своїх інформаційних потреб.

Варто лише завітати до нас, а далі Бібліосвіт понесе вас у невимірні простори інформації!

 

Людмила Босик,

в.о.директора Володимирецької ЦСПШБ.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.