HomeКультураОфіційноМотивуюча атмосфера Володимирецької районної бібліотеки

Мотивуюча атмосфера Володимирецької районної бібліотеки

( 0 Votes )

При відвідуванні Володимирецької центральної районної бібліотеки розумієш: якщо час і може зупинитись, то тільки не тут. У сучасному світі книга постійно ризикує втратити свою популярність і затребуваність, тому працівники районної бібліотеки всіма силами намагаються не допустити подібного. І, чесно кажучи, їм це вдається.

Тут постійно проводяться різноманітні заходи, гуртки за інтересами для учнів та людей всіх вікових категорій. Нещодавно на базі районної бібліотеки відкрили й курси з вивчення володіння комп’ютером для пенсіонерів (відвідують їх до 20 чоловік). Для дітей проводяться майстер-класи, вони власними руками виготовляють цікаві саморобки.

11 лютого заклад знову зустрічав гостей – тут відбулася презентація виграних районною бібліотекою проектів. Завітали сюди регіональний представник програми «Бібліоміст» в Рівненській області Оксана Краплич, головний спеціаліст відділу культури і туризму Олег Босик та постійні відвідувачі бібліотеки.

На початку 2013 року районною бібліотекою для дітей та відділом обслуговування ЦРБ було виграно V раунд проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» по програмі Бібліоміст. Вже у жовтні минулого року бібліотека отримала оргтехніку по проекту. Через нові бібліотечні послуги володимирчани матимуть змогу отримувати інформацію з актуальних питань життєдіяльності.

Відділ обслуговування ЦРБ також розробив і виграв проект «Бібліотеки та охорона здоров’я». Цікаво, що лише 4 бібліотеки по Україні стали його учасниками, і наша Володимирецька – в їхньому числі. В його рамках уже проходять тренінги на базі районної бібліотеки з питань планування сімї, репродуктивного здоровя населення.

Так, 7 лютого для запрошених до закладу гостей лекцію читав головний лікар сімейного медичного центру «Родолад» Сергій Буравський. 11 лютого лекцію для випускниць ПТУ-69 провела акушер-гінеколог, лікар-інтерн КЗ «Володимирецька ЦРЛ» Віта Воробей.

Працівники ЦРБ під час заходу висловили подяку в адресу місцевої влади, без співфінансування якої виграти проекти було б неможливо, а також районному товариству «Червоний Хрест» в особі його голови Галині Давидюк, що є постійним відвідувачем самої бібліотеки та зараз відвідує курси для пенсіонерів з вивчення володіння комп’ютером.

Присутні дізнались про успіхи сучасної бібліотеки в мережі Інтернет, її сайти та блоги. Виявляється, багато майстер-класів для дітей відбуваються у режимі он-лайн, коли володимирецькі дітки в приміщенні дитячої бібліотеки слухають майстра з іншого населеного пункту через скайп.

Оксана Краплич зауважила, що завжди рада завітати до Володимирецької ЦРБ. Бо тут завжди все як треба – належний підхід до читача, приємний колектив і мотивуюча атмосфера. І як добре, коли дітки поспішають зі школи до бібліотеки, а не навпаки.

Володимирецька районна бібліотека
 
Володимирецька районна бібліотека
 
Володимирецька районна бібліотека
 

Олена СТЕЛЬМАЩУК

 

Матеріали по темі:

 

У вас недостатньо прав для коментування.