HomeКультураОфіційноФестиваль "Городець у вишиванці" (+фото)

Фестиваль "Городець у вишиванці" (+фото)

( 0 Votes )

 Кожен рік привносить все нові і нові грані у «Городець у вишиванці». Але не забувають тут і про традиції. Так, місцеве державне господарство «Городецьке» та його керівник Микола Сонько знову передали порося на лотерею. І виграла те поросятко дівчина із Кузнецовська, яка попросила городецьку подружку купити їй лотерейний білет. От на 47 лот і випала «паця». А ще були дрова від держлісгоспу, мішок жита та пшениці, гарний посуд, тощо.

Діти у цей час гралися на «Батутах». Спортсмени змагалися у спритності і силі. Народні умільці демонстрували свій хист. А курені гостинно запрошували скуштувати юшки, шашличку, випічки та городецьких напоїв. За традицією, в одному із куренів вели профорієнтаційну роботу з молоддю та надавали консультації безробітним  працівники районного Центру зайнятості під керівництвом свого начальника Ніни Тарасюк.

А на сцені коло сільради давали концерт місцеві аматори сцени та столичні гості, фольклорний народний колектив з міста Ірпінь Київської області.

Місцеві художники тут же демонстрували виставки своїх картин (автори деяких відомі далеко за межами України). Але першу скрипку на виставці тутешніх народних умільців грала голка і нитка, бабина бунда (вишита спідниця), сорочка нареченої і нареченого. А ще користувалися попитом сучасні вишивки бісером, бурштиновими камінцями, речі ручної і машинної вишивки, ткані лляні костюми та плаття.

Проводилися і конкурси на кращу вишиванку ручної роботи, на сімейство у вишиванці, на вишивку з бабусиної скрині… Та хіба всі конкурси того дня перелічиш! І раділа за організацію і масовість сільського фестивалю начальник управління культури РДА Валентина Пінчук:

– Радію за земляків. Городецька вишиванка «дійшла» й до Києва. З кожним роком фестиваль долучає все більше і більше учасників. Це прекрасно! Це чудова тенденція і явний позитив у наш непростий час!

Треба додати і відзначити особистий внесок «городецької матері», голови сільради Лідії Кузьмич. Це саме вона упродовж 24 років роботи в сільській раді згуртовує і об’єднує в одну дружну сім’ю жителів Сваринь, Велихова та Городця. У них і радість і проблеми спільні. Тут нікого не залишать в горі. Головиха з хати в хату обійде село… Для неї всі жителі сільради свої і рідні.

Ось у такому родинному колі і розцвітає справжнє свято…

Фестиваль Городець у вишиванці
 
Фестиваль Городець у вишиванці
 
Фестиваль Городець у вишиванці
 
Фестиваль Городець у вишиванці
 
Фестиваль Городець у вишиванці
 
Фестиваль Городець у вишиванці
 
Фестиваль Городець у вишиванці
 
Фестиваль
 
Фестиваль

 Фото Сергій СКІБЧИК, Галина ТЄТЄНЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.