HomeКультураОфіційноФестиваль "Бурштиновий шлях". День перший (фоторепортаж)

Фестиваль "Бурштиновий шлях". День перший (фоторепортаж)

( 0 Votes )

Етно-тур фестиваль  «Бурштиновий шлях» уже уп'яте підкоряє Володимиреччину.

Цьогоріч відкриття фестивалю відбувалося у Антонівці. Подивитися та купити вироби народних майстрів, проїхатися поліським трамваєм, з'їсти смачних вареників із чорницею, послухати виступи фольклорних колективів та отримати безліч незабутніх вражень змогли гості та учасники фестивалю, серед яких було чимало туристів з різних куточків України та закордону.

Чимало було і молодих людей, особливо у вечірній час. Цього року святкування фестивалю співпало з Днем молоді. Тож юне покоління довго не гадало чим себе зайняти у цей день: хтось подався  на пікнік, а хтось разом із жителями району «фестивалити» у Антонівку.

– Ми з друзями довго думали, куди поїхати і як святкувати День молоді. Спочатку хотіли податися на Біле озеро, але потім отримали пропозицію поїхати на фестиваль. Так ми й тут опинилися. Весело, а увечері буде ще цікавіше – щогодини тут більшає молоді, – ділиться Дмитро.

До речі, крім гарних вражень та естетичної насолоди, можна було ще й смачно поїсти, бо шашликами, ковбаскою та смаженими реберцями пахло чи не на весь ліс.

Кожен робив те, що йому до душі. Дівчата приміряли красиві яскраві віночки, які продавалися мало не в кожній палатці, а хлопці тішилися чоловічими розвагами та смакували медовуху.

Чого тільки не було на ярмарку. Очі розбігалися від краси дерев'яних виробів, яскравого червоного намиста, вишитого українського вбрання, рушників, вишитих прикрас, картин із бурштину та  посуду з символікою фестивалю поліської художниці Мирослави Мороз.

– Дуже сподобався фестиваль. Багато виробів красивих, смачних страв. Сподобалися виступи фольклорних колективів, підспівувала, часом хотілося і підтанцьовувати (посміхається). Для дітей багато розваг, найулюбленіші – батути, гірки. Можна і самому відпочити, і діткам подарувати хороші враження. Смачні шашлики у хлопців. Весело, позитивно, хочеться побільше таких святкувань, – розповідає гостя фестивалю Олена з міста Тернопіль.

Спека аж ніяк не вплинула на атмосферу свята, хіба що трішки вдарила по кишеням гостей, бо через 30 градусну жару глядачі не могли напитися, щогодини бігаючи то по квас, то по холодну воду. Найбільше пощастило тим, хто встиг зайняти місце за столиком у затінку.

 У кожному куточку гостеві були раді. Представники від сіл району кликали у свій курінь. Такі курені були від Озера, Рафалівки, Хиноч, Сваринь, Лозок, Жолудська, Жовкинь,Балахович. Господині  пригощали найкращими стравами, які представляли їх село. Зі сцени в інший кінець ярмарку лунала українська пісня. Гості охоче підспівували та підтанцьовували.

Словом, веселилися на повну. Так і минув перший день нашої гордості – фестивалю «Бурштиновий шлях».


 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ольга ПЕШКО.

фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.