HomeКультураОфіційно"Фестивальна осінь" триває (+фото)

"Фестивальна осінь" триває (+фото)

( 0 Votes )

 

2 жовтня в смт Млинів проходив обласний фестиваль народної музики імені Анатолія Андрухова, в якому взяли участь 18 творчих колективів області.

Володимирецький район на фестивалі представляли два колективи районного Будинку культури.

Народний ансамбль народної музики під керівництвом Василя Грековича підбадьорив глядачів в’язанкою українських  жартівливих мелодій. «Ой, музики, гарно грайте, а ви, дівчата, співайте!» – вигукнув наш музикант, і на сцену під оплески глядачів вийшов народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Дивоцвіт» (керівник Надія Кравчук), щоб виконати  пісні на музику  А.Андрухова: ліричний твір «Волошки» та веселу жартівливу пісню «Чорниці». Нашим виконавцям довго аплодував зал, а керівники колективів отримали грамоти та сувеніри.

Уже вкотре на запрошення Гощанського відділу культури беремо участь і в обласному фестивалі народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки», який проходив 2 жовтня. Цьогоріч його учасником був наш поважний народний аматорський фольклорний колектив «Надвечір’я» Хиноцького сільського будинку культури (керівник Марія Маринич). І, як завжди, він був неперевершеним, а  ексклюзивна солістка баба Вірка запам’яталася глядачам найбільше.

Черговий фестиваль відбудеться в нашому районі 14 жовтня – фестиваль патріотичної пісні «За Україну, за її волю…». А проходитиме він у рамках святкування Дня захисника України. Запрошуємо всіх на це фестивальне дійство.

 

 

 

Марія ДУКАЧ,

методист РБК.

 

У вас недостатньо прав для коментування.