HomeНовиниРАЕС повідомляєІнфоцентр РАЕС прийняв 20-тисячного відвідувача

Інфоцентр РАЕС прийняв 20-тисячного відвідувача

( 1 Vote )

 

Інформаційний центр Рівненської АЕС прийняв 20-тисячного відвідувача. Ним став одинадцятикласник Володимирецького районного колегіуму Євген Шикало. Група учнів двох загальноосвітніх шкіл смт. Володимирець та районного колегіуму побувала на екскурсії на Рівненській атомній електростанції сьогодні, 20 серпня 2013 року.

Старшокласники обїхали автобусом навколо РАЕС, побували у навчально-тренувальному центрі, де їх детально ознайомили з технологічними процесами на АЕС та розповіли про тонкощі навчання та підготовки атомників. А в інформаційному центрі «Полісся» на екскурсантів чекав сюрприз – серед них виявився 20-тисячний відвідувач інформцентру. Пощастило Євгенові Шикалу, який навчається у випускному фізико-математичному класі Володимирецького районного колегіуму.  

- Приємно, що ювілейним відвідувачем інформаційного центру став мешканець тридцятикілометрової зони розташування Рівненської АЕС, учень Володимирецького районного колегіуму, з яким ми плідно співпрацюємо, - сказав начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС Петро Кратік і вручив юнакові памятний подарунок.

В інформаційному центрі РАЕС «Полісся» кожен охочий може здійснити віртуальну прогулянку проммайданчиком РАЕС із зупинками у турбінному, реакторному відділеннях та на блочному щиті управління (БЩУ); відвідати історичну експозицію та оглянути рідкісні світлини періоду будівництва РАЕС; ознайомитися з процесом виробництва електроенергії, оглянувши макети енергоблоків з реакторами ВВЕР-1000 та ВВЕР-440; ознайомитися з народним побутом села Вараш першої половини ХХ століття; оглянути макет соборного комплексу і оцінити точність його реалізації; отримати естетичну насолоду від споглядання полотен нашого земляка Андрія Пашка та пейзажів з колекції В. Киселенка.

 


 

Інформаційний центр «Полісся» Рівненської АЕС гостинно відчинив свої двері у 2004 році. Він знаходиться у самому центрі міста Кузнецовськ за адресою майдан Незалежності, 5 та працює по буднях з 8:00 до 17:00 год. Екскурсію можна організувати і у вихідний день, попередньо узгодивши дату за телефонами (03636) 2-14-43, 2-19-08. Усі екскурсії безкоштовні.

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.