HomeНовиниРАЕС повідомляєМіжнародний турнір з плавання пройшов на Білому озері у День Незалежності

Міжнародний турнір з плавання пройшов на Білому озері у День Незалежності

( 0 Votes )

І-й Міжнародний турнір з плавання на відкритій воді на призи президента ДП НАЕК «Енергоатом» та присвячений Дню Незалежності України пройшов на Білому озері 24-25 серпня 2013 року. У його рамках також відбувся Кубок України серед ветеранів. Всього участь у турнірі взяли близько 50 плавців з України, Росії та Азербайджану. Головним партнером змагань є ДП НАЕК «Енергоатом».

Турнір з плавання на Білому озері було започатковано ще минулого року за підтримки ДП НАЕК «Енергоатом», ВП РАЕС, профспілкового комітету Компанії та Федерації плавання України. Тоді він мав статус Всеукраїнського. Цьогоріч турнір було внесено до Європейського календаря змагань з плавання на відкритій воді, а участь у ньому, окрім спортсменів із Кузнецовська, Рівного, Нетішина, Києва, Вінниці, Полтави, Дніпропетровська, взяли плавці з Росії та Азербайджану. Головним суддею змагань, як і торік, був президент Федерації плавання України, олімпійський чемпіон Сергій Фесенко.

Спортсмени мірялися силами на дистанції довжиною в одну милю, або ж 1600 метрів, у різних вікових категоріях. Наймолодшому учасникові змагань було 12 років, а найстаршій учасниці Валентині Никифоровій з Нетішина уже виповнилося 73.

Участь у турнірі також взяли учасник трьох Олімпійських Ігор Дмитро Назаренко, чемпіон Світу і Європи на відкритій воді серед ветеранів Ігор Кухарєв та фіналіст Олімпіади в Афінах Сергій Фесенко-молодший.

Достойно виступила на турнірі команда Рівненської АЕС, у складі якої було 13 спортсменів.

Почесними гостями змагань стали генеральний директор ВП РАЕС, президент Федерації плавання м. Кузнецовська Павло Павлишин, президент Федерації плавання Рівненщини Павло Сергєєв, заступник голови профспілкового комітету ВП РАЕС В’ячеслав Мельничук.

Організатори обіцяють, що змагання стануть традиційними і вже наступного року у переддень Дня Незалежності України на Білому озері пройде ІІ-й Міжнародний турнір з плавання на відкритій воді.

 УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.