HomeНовиниРАЕС повідомляєРівненська АЕС: 40 років поступу

Рівненська АЕС: 40 років поступу

( 0 Votes )

Цього року Рівненська АЕС святкує 40-річний ювілей початку будівництва. За цей час зведено чотири сучасні енергоблоки атомної станції сумарною встановленою потужністю 2 835 МВт, які здатні забезпечити електроенергією чотири області, такі як Рівненська. Виросло красень-місто – Кузнецовськ.

Щороку Рівненська АЕС виробляє понад 17 млрд. кВтг електроенергії, що становить 9% загальної енергогенерації в Україні і 20% від виробництва атомними електростанціями.

У діяльності Рівненської АЕС безпека є безумовним пріоритетом. Високий рівень безпеки станції неодноразово визнавався експертами МАГАТЕ, ВАО АЕС.

Велика робота проводиться на РАЕС з продовження експлуатації енергоблоків у понадпроектний період. У 2010 році вперше в Україні була отримана ліцензія на понад проектнуексплуатацію енергоблоків №№ 1, 2. Цей безцінний досвід сьогодні використовується для подовження терміну експлуатації третього енергоблоку.

Колектив Рівненської АЕС – це 8 тисяч висококласних спеціалістів, які мають відповідні знання і досвід. Щорічно проводиться навчання та підтримання їх кваліфікації у навчально–тренувальному центрі з використанням багатофункціональних та повномасштабних тренажерів.

Вироблені РАЕС кіловати повертаються в область, район, місто у вигляді бюджетних відрахувань і централізованих перерахувань коштів на розвиток інфраструктури регіону. Тільки минулого року населені пункти зони спостереження отримали близько 20 млн. грн. У нинішньому році очікується збільшення фінансування до 35 млн. грн.

Свого часу Рівненська АЕС будувалася для експорту електроенергії. Сьогодні наше завдання – внутрішній ринок. У перспективі – насичення електроенергією центральних районів України. Саме з цією метою виконується реконструкція розподільних пристроїв під споруджувану лінію електропередач «РАЕС – підстанція «Київська». Впровадження цієї лінії дозволить РАЕС працювати на повну потужність.

Атомна енергетика – це не просто постачання населення електрикою і теплом, це високотехнологічна галузь економіки, яка вимагає створення інтелектуальних робочих місць, розвитку нових технологій, супроводу науковими, проектними організаціями. У день 40-річчя з початку будівництва РАЕС ми пишаємось тим, що кіловати РАЕС виробляються безпечно, екологічно чисто і економічно ефективно.

 
 
 

 

 УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.