HomeНовиниРАЕС повідомляєМайже 17 мільйонів «атомних коштів» отримає у 2013 році Володимирецький район

Майже 17 мільйонів «атомних коштів» отримає у 2013 році Володимирецький район

( 0 Votes )

Генеральний директор Рівненської атомної електростанції Павло Павлишин взяв участь в урочистому відкритті реконструйованого фельдшерко-акушерського пункту у селі Собіщиці Володимирецького району. На ремонт ФАПу було виділено майже 300 тисяч гривень з так званих «атомних коштів» - субвенції з держбюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризиків населенню, яке проживає у зоні розташування РАЕС.

Фельдшерсько-акушерський пункт у Собіщицях обслуговує 1020 мешканців. Тут 4 кабінети: проведення щеплень, процедурний, маніпуляційний та кабінет сімейного лікаря. ФАП повністю оснащений усім необхідним обладнанням та меблями: холодильником для зберігання вакцини, багатоцільовим фізіотерапевтичним апаратом «Радіус», сухожаровою шафою для стерилізації інструментів, меблями для денного перебування хворих. Павло Павлишин також подарував медзакладу комп’ютер від Рівненської АЕС.

Всього у 2013 році за рахунок субвенції з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населенню, яке проживає у зоні спостереження РАЕС, на Володимирецький район спрямовано 16 млн. 980,8 тис. грн. За ці кошти проводиться реконструкція під лікувальний корпус поліклініки Володимирецької центральної районної лікарні, поточні ремонти ФАПів у селах Собіщиці, Ромейки, Іванчі, Сварині, загальноосвітньої школи у селі Берестівка, протирадіаційного укриття №64350 в смт. Володимирець.

Відкриття реконструйованого ФАПу у Собіщичах відбулося у пятницю, 22 листопада, у рамках візиту на Володимиреччину голови Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа. Цього дня також урочисто відкрили відремонтований ФАП у селі Озеро, вручили ключі від нового житла лікарям амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Довговолі та Кідрах, відкрили центр надання адміністративних послуг районної державної адміністрації.
 
 УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС
 

У вас недостатньо прав для коментування.