HomeНовиниРАЕС повідомляєЧергові перемоги вихованців боксерського клубу РАЕС

Чергові перемоги вихованців боксерського клубу РАЕС

( 0 Votes )

 

Дві золоті та одну бронзову нагороду привезли із білоруського Бреста спортсмени клубу боксу «Золота рукавиця» спорткомплексу ВП РАЕС. З 26 по 28 грудня 2013 року там проходив VII Міжнародний новорічний турнір з боксу, участь в якому брали спортсмени з Білорусі, Росії та України.

Вихованці кузнецовського боксерського клубу п’ятнадцятирічні Роман Каразія і Владислав Буцмай, шістнадцятирічний Тарас Радчук виступали у складі збірної Рівненської області. Незважаючи на юний вік, усі вони є доволі досвідченими бійцями,  що підтверджують їх неодноразові виступи та перемоги на міжнародних турнірах.

Владислав Буцмай не залишив жодних шансів суперникам у ваговій категорії 54 кг та зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Підтримав товариша Тарас Радчук, який у фіналі здолав призера першості Білорусі 2013 року та став першим у ваговій категорії 52 кг. У ваговій категорії до 50 кг Роман Каразія посів третє місце, поступившись у півфіналі господарю змагань. Готував хлопців до турніру тренер Олександр Кравченко.

Бокс у Кузнецовську розвивається з 1979 року. Саме тоді на будівництво Рівненської АЕС прибув Володимир Чудінов, майстер спорту СРСР, нині заслужений тренер України, заступник начальника управління соціального розвитку РАЕС. Завдяки Володимиру Олексійовичу, починаючи з 1984 року, на спортивних спорудах Рівненської АЕС щороку проводиться міжнародний турнір з боксу пам’яті М.Кузнєцова. Протягом багатьох років генеральними спонсорами цих престижних змагань є ДП НАЕК «Енергоатом» і профспілковий комітет Компанії.

Клуб боксу «Золота рукавиця», ініціатором створення якого виступив В.О.Чудінов, діє з 1993 року. На даний момент у клубі займається близько 60 спортсменів, серед них працівники РАЕС та їхні діти. Тренують боксерів тренери Віктор Дудаш (голова клубу «Золота рукавиця»), Едуард Корнілов, Олександр Кравченко, а також Микола Савін, Ігор Радчук та Володимир Чудінов.

У 2013 році вихованці клубу демонстрували непогані результати на змаганнях різного рівня. Олег Крисюк став переможцем 28-го Міжнародного турніру пам’яті М.Кузнєцова, а також виборов два «срібла» на Чемпіонаті України з кікбоксінгу. На Чемпіонаті України з боксу Олег був сімнадцятим, як і його товариш Володимир Собецький. Також кузнецовські боксери-юніори здобули п’ять перших місць на чемпіонаті Рівненської області. На Відкритій першості Волинської області п’єдестал пошани підкорявся боксерам клубу «Золота рукавиця» ВП РАЕС дев’ять разів. В активі юних кузнецовців  три перші, два другі та чотири треті місця.

Призери Міжнародного боксерського турніру у Бресті з тренером О.Кравченком
Призери Міжнародного боксерського турніру у Бресті з тренером О.Кравченком
 

Уже наприкінці січня у Харкові пройде Чемпіонат України з боксу серед молоді, участь у якому візьме тріумфатор новорічного турніру у Білорусі Тарас Радчук.

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.