HomeНовиниРАЕС повідомляєСільська школа – за «атомні» кошти

Сільська школа – за «атомні» кошти

( 0 Votes )

 

Новозбудований корпус початкової школи у селі Прилісне Маневицького району Волинської області урочисто відкрили 14 січня 2014 року. Будували заклад освіти за кошти із дежсубвенції на розвиток зони спостереження Рівненської АЕС.

 Новенький двоповерховий корпус початкової школи Прилісненської ЗОШ І-ІІІ ступенів прибудували до вже існуючої будівлі. Таке рішення очільники району та керівництво школи прийняли спільно із забудовником – волинською фірмою «Житлобуд-2». Будівництво тривало чотири місяці. Проект коштував 3,7 мільйона гривень і був повністю профінансований за рахунок субвенції на розвиток регіону розташування Рівненської атомної електростанції.

За словами директора Прилісненської ЗОШ Валентини Бузко, введення нового навчального корпусу – неабияка подія для села Прилісне з майже тритисячним населенням. Це дозволить зняти з порядку денного одразу декілька проблем. По-перше, відпадає необхідність навчатися у дві зміни. А це підвищить ефективність навчання. По-друге, уже в найближчі декілька років у Прилісному чекають значного збільшення кількості школярів, тож тепер їм буде де навчатися. До послуг 150 наймолодших учнів – дев’ять затишних класів, ігрова кімната, санітарні вузли. Загалом же корпус розрахований на 216 дітей. У школі обіцяють, що вже за два роки він буде заповнений на 100%.

Як сказав під час урочистої церемонії відкриття голова Волинської ОДА Борис Клімчук, село Прилісне отримало практично повноцінну школу.

- Моя подяка керівництву районного управління освіти, районній владі і, безумовно, адміністрації і колективу РАЕС. Адже саме завдяки роботі атомної станції у районі є можливість втілювати подібні проекти, - підкреслив Б.Клімчук.

Новозбудований корпус початкової школи у Прилісному
Новозбудований корпус початкової школи у Прилісному
 

Початкова школа у селі Прилісне – це не перший проект, втілений у Маневицькому районі за фінансової підтримки Рівненської АЕС. Починаючи з 2010-го року у районі проводилися капітальні і поточні ремонти бюджетних установ, лагодилися дороги, освітлювалися вулиці. Тільки впродовж 2013 року кошти субвенції спрямовувалися на будівництво центру соціальної реабілітації молоді у селі Галузія, капітальні ремонти проспекту Волі та системи теплопостачання районної лікарні у Маневичах, ремонту будинку культури у селі Велика Осниця, реконструкцію ЗОШ І-ІІ ступенів у селі Городок, вуличного освітлення у селі Красноволя тощо.

Однак співпраця Рівненської АЕС і регіону її розташування – це не тільки реалізація державних соціальних програм. Заступник генерального директора РАЕС з кадрів і соцрозвитку Роман Гошовський підкреслив, що актуальним питанням є і підготовка кадрів для атомної галузі. Уже сьогодні більшість персоналу РАЕС – вихідці з населених пунктів тридцятикілометрової зони спостереження. Рівненська АЕС і надалі сприятиме тому, щоб обдаровані діти з Маневиччини та всієї 30-кілометрової зони розташування мали можливість навчатися у профільному виші – Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості.

Діти отримали в подарунок світлі і затишні класи
Діти отримали в подарунок світлі і затишні класи
 
А поки керівники підбивають підсумки і будують плани на майбутнє, діти, батьки і вчителі радіють новій школі. Очільники району кажуть, що «атомні кошти», отримані у 2014-му, будуть використані з не меншою користю та підуть на заклади освіти, медицини та розвиток інфраструктури.
 
 УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС
 

У вас недостатньо прав для коментування.