HomeНовиниРАЕС повідомляєЧергова інспекція МАГАТЕ на РАЕС

Чергова інспекція МАГАТЕ на РАЕС

( 0 Votes )

Сьогодні, 29 січня, на Рівненській атомній електростанції проходить чергова одноденна інспекція Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ). Інспектор МАГАТЕ здійснює перевірку свіжого ядерного палива, яке буде завантажено в активну зону реактора енергоблоку №2 Рівненської АЕС (ВВЕР-440). Про це повідомив начальник лабораторії ядерного палива відділу ядерної безпеки РАЕС Борис Ястремський.

За словами Б.Ястремського, усе паливо, яке завантажується у реактори енергоблоків АЕС України, перевіряється інспекторами МАГАТЕ.

Окрім того, інспектор МАГАТЕ проведе обслуговування систем відеоспостереження за переміщенням ядерного палива у реакторному відділенні енергоблоку №2, перевірить печатки МАГАТЕ на блоках №1,2 та обговорить зі спеціалістами РАЕС плани щодо наступних чергових інспекцій.

Нагадаємо, що другий енергоблок РАЕС перебуває у планово-попереджувальному ремонті з 14 січня. Ремонт вважається середнім та розрахований на 65 діб. Станом на сьогодні виконується ремонт обладнання першого каналу системи безпеки, проводяться операції з вивантаження палива з активної зони реактора.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території перебуває у межах діючих норм.

Реакторне відділення енергоблоку П2 на РАЕС
 

Довідково:

Інспекції Міжнародної агенції з атомної енергії проводяться відповідно до Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.
 

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.