HomeНовиниРАЕС повідомляєРівненська АЕС надійно захищена

Рівненська АЕС надійно захищена

( 0 Votes )

Рівненська атомна електростанція надійно захищена. Посилений режим охорони на підприємстві діє уже чотири місяці.  А найближчими днями воєнізована охорона електростанції має поповнитися додатковими силами для ще більшого захисту ядерного об’єкта. Про це повідомив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

Водночас генеральний директор зауважує, що розголошувати деталей посиленого режиму безпеки не може. Однак зазначає, що і загін відомчої воєнізованої охорони, і служба фізичного захисту, і військова частина 3045 з охорони РАЕС докладають усіх необхідних зусиль, аби не допустити жодних проявів дестабілізації ситуації та порушень режиму безпеки ядерного гіганта. Жодних незручностей для персоналу електростанції, за словами керівника РАЕС, посилений режим не створює.

- Ми стараємося, щоб наші працівники не відчували посилених заходів захисту. Головним пріоритетом для нас залишається безпечне виробництво електроенергії. Ми робимо усе можливе для того, щоб персонал працював у сприятливих умовах та не відчував жодного тиску чи дискомфорту, - сказав П. Павлишин.

Під час підписання меморандуму
 

Тим часом минулого тижня генеральний директор РАЕС взяв участь у підписанні Меморандуму про порозуміння та співпрацю між органами місцевого самоврядування, політичними партіями та громадськими організаціями міста. Цей документ спрямований на забезпечення «стабільності та спокою громадян міста Кузнецовська» та є особливо актуальним в умовах складної суспільно-політичної ситуації в Україні та перед лицем зовнішньої агресії. У міськраді підписання Меморандуму називають «історичною подією», яка повинна згуртувати усі політичні сили та громадські організації Кузнецовська «задля продовження розвитку та спільного вирішення нагальних проблем життєзабезпечення міста». Документ уже підписали півтора десятка представників політичних сил та громадських організацій міста. Водночас він залишається відкритим, тож долучитися до нього можуть усі охочі.

Позитивно оцінив прийняття Меморандуму Павло Павлишин.

- Дуже важливо, щоб у місті зберігався спокій, щоб не було жодних дестабілізуючих факторів, які могли б вплинути на безпеку атомної електростанції. Тому підтримка місцевого самоврядування, громади та політикуму дуже важлива для усього колективу РАЕС, - підкреслив він.

Також генеральний директор зауважив, що Рівненська АЕС, у разі потреби, готова надавати допомогу переселенцям з Криму.

- У нас є готель «Вараш», санаторій-профілакторій, гуртожитки, а якщо буде тепло – реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Біле озеро». Усі дані щодо харчування і кількості ліжко-місць, які можемо запропонувати, ми надали у міську раду, - сказав П. Павлишин.

Крім того, за словами генерального директора, колектив атомної електростанції долучився до акції зі збору коштів на потреби Збройних Сил України. За бажанням, працівники Рівненської АЕС можуть перерахувати будь-яку суму зі своєї заробітної плати на медичне та матеріально-технічне забезпечення українських військовослужбовців.
 
УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС
 

У вас недостатньо прав для коментування.