HomeНовиниРАЕС повідомляєРівненська АЕС переведе своїх студентів із Севастополя до інших вишів України

Рівненська АЕС переведе своїх студентів із Севастополя до інших вишів України

( 0 Votes )

Усі 75 студентів, які сьогодні навчаються у Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕтаП) за договорами з Рівненською АЕС виявили бажання продовжити навчання в інших вишах України. Про це повідомили у відділі кадрів РАЕС.

Водночас виконавчий директор з кадрів, праці та соціальних питань ДП «НАЕК «Енергоатом» Тетяна Алексєєва зауважила, що є домовленість з Міністерством освіти і науки України про те, що студенти четвертих та п’ятих курсів отримають дипломи бакалаврів та спеціалістів СНУЯЕтаП українського зразка. За словами Т. Алексєєвої, усі студенти закінчуватимуть семестр та складатимуть іспити у Севастополі. Потім ті молоді люди, які виявлять бажання здобувати українські дипломи, будуть переведені в інші навчальні заклади країни. Зараз, зокрема, розглядаються Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Одеський національний політехнічний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Вінницький політехнічний університет.

Куди і як скеровуватимуть студентів продовжувати освіту, в дирекції з кадрів, праці та соціальних питань ДП «НАЕК «Енергоатом» обіцяють вирішити до початку наступного семестру. Запевняють, що при переведенні у студентів не виникне жодних проблем. Тобто, той, хто закінчив, наприклад, два курси у Севастополі, продовжить навчання у новому виші з третього курсу. Також юнаки і дівчата, які навчаються на бюджетній формі навчання та за договорами із атомними станціями, вчитимуться на таких же умовах в обраних університетах. Це стосується і заочників.

Тим часом, уже відомо у яких вищих навчальних закладах продовжуватимуть здобувати освіту студенти, які нині навчаються у Севастополі за договорами з Рівненською АЕС. Сьогодні у СНУЯЕтаП на таких умовах навчається 60 осіб. Ще п’ятнадцятеро мають договори без фінансових зобов’язань. Усі 75 студентів родом з Кузнецовська, Володимирця, Зарічнянського, Дубровицького, Костопільського, Володимирецького районів Рівненської області та Маневицького району Волинської області. Вони навчаються за спеціальностями атомна енергетика, автоматизоване управління технологічними процесами, електричні станції, ядерно-хімічні технології. Усі виявили бажання перевестися до інших навчальних закладів України.

Організовує переведення студентів відповідно до їх спеціальностей відділ кадрів Рівненської АЕС, який курує процес навчання та підготовки майбутніх спеціалістів атомної електростанції. Так, молоді люди, які опановують спеціальність «Атомна енергетика», навчатимуться в Одеському національному політехнічному університеті та в НТУУ «Київський політехнічний університет». Майбутні спеціалісти з автоматизованого управління технологічними процесами будуть переведені в уже згадані виші, а також у  Національний університет «Львівська політехніка». У Львівській політехніці та у Вінницькому політехнічному університеті продовжать навчання студенти за спеціальністю «Електричні станції». А тим, хто вивчає ядерно-хімічні технології, пропонують перевестися до Одеського політеху.

 

Під час практики на РАЕС

 

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.