HomeНовиниРАЕС повідомляєІнспекція МАГАТЕ на РАЕС

Інспекція МАГАТЕ на РАЕС

( 0 Votes )

Планову перевірку дотримання Україною Угоди про непоширення ядерної зброї провели на Рівненській АЕС інспектори МАГАТЕ наприкінці минулого тижня.

З 2012 року на РАЕС працює система передачі даних безпосередньо в центральний офіс МАГАТЕ у Відні, що підвищує ефективність та оперативність контролю, значно скорочує кількість та час проведення інспекцій.

За словами Бориса Ястремського, начальника лабораторії ядерного палива ВП РАЕС, представники МАГАТЕ Антуан Пуршо та Євгеній Браверман 3-4 квітня 2014 року провели інспекцію ядерного палива на усіх енергоблоках Рівненської АЕС.

На блоці №2, який у другій половині березня підключено до мережі після планово-попереджувального ремонту (ППР), було опечатано реактор, басейн витримки та транспортний канал басейна витримки.

Також міжнародні інспектори перевірили стан електронних печаток на енергоблоці №1.

На прохання українських колег на енергоблоці №3 було знято печатки з реактора, басейна витримки та транспортного каналу. На енергоблоці №3 наразі триває щорічний плановий ремонт, під час якого здійснюватиметься перевантаження ядерного палива.

Крім того, представниками МАГАТЕ здійснено перевірку стану сховищ свіжого ядерного палива на усіх енергоблоках. 

Інспекція пройшла без зауважень та у встановлені терміни.

 

Інспекція МАГАТЕ на РАЕС

 

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.