HomeНовиниРАЕС повідомляєНа РАЕС збудують комплекс переробки радіоактивних відходів

На РАЕС збудують комплекс переробки радіоактивних відходів

( 0 Votes )

Чергове засідання штабу будівництва комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів (КПРАВ) розпочалось 11 червня на проммайданчику Рівненської АЕС з огляду будівлі КПРАВ. Виконавчий директор з ядерної та радіаційної безпеки і науково-технічної підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом» Наталія Шумкова оцінила стан робіт, проведених з часу попереднього засідання у квітні поточного року.

Нинішня нарада проходила у форматі відеоконференції за участю представників Дирекції ДП «НАЕК «Енергоатом», відокремлених підрозділів Компанії, відповідальних за постачання та виготовлення обладнання, спеціалістів атомних станцій,   Київського науково-дослідного проектно-конструкторського інституту «Енергопроект».

За результатами обходу Наталія Шумкова констатувала: реалізація проекту розпочалася, підрядник приступив до виконання будівельних робіт – наступного тижня розпочнеться укріплення грунтів в основі будівлі.  

 У ході наради було окреслено коло питань, які потребували спільного обговорення. Зокрема, графік авансування робіт, платежі, робота з підрядниками, постачання обладнання ВП «Атоменергомаш», замовлення спеціальних установок КПРАВ з дезактивації металу, очищення масел, цементування.

 Заступник головного інженера КІЕП Тетяна Байбузенко звернула увагу на додаткові вимоги, регламентовані нещодавніми змінами у ДБН, що призведуть до необхідності коригування проектної документації та відстрочення термінів. Вона повідомила, що існуючу будівлю КПРАВ треба зміцніти монолітним залізобетонним каркасом.

Наталія Шумкова наголосила на інтенсифікації робіт щодо реалізації проекту, деталізації робочих графіків, необхідності проведення станційних тижневих штабів на пусковому комплексі КПРАВ.

засідання штабу будівництва комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів (КПРАВ)

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.