HomeНовиниРАЕС повідомляєБілоруські студенти пройшли практику на РАЕС

Білоруські студенти пройшли практику на РАЕС

( 0 Votes )

Студенти Міжнародного державного екологічного університету імені А. Сахарова (Республіка Білорусь) пройшли стажування на Рівненській атомній електростанції. З 18 по 22 лютого делегація із Білорусі у складі двох аспірантів та одинадцяти  студентів-старшокурсників пройшла теоретичний курс навчання у навчально-тренувальному центрі станції.

Міжнародний університет ім. А. Сахарова підтримує партнерські відносини з кафедрою ядерної фізики та Міжнародним центром ядерної безпеки Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Дане стажування відбулося у рамках програми підготовки кадрів для майбутньої Білоруської АЕС за спеціальністю «Ядерна та радіаційна безпека». 

- Рівненська атомна електростанція як майданчик для стажування наших студентів була обрана не випадково, - розповідають аспірантки білоруського вишу Марія Кадацкая і Тетяна Дашкевич. – По-перше, не останню роль зіграла близькість до Мінська, по-друге, майбутня Білоруська АЕС за проектом схожа на Рівненську.  

Досвідчені інструктори навчально-тренувального центру РАЕС ознайомили іноземних студентів з роботою Рівненської атомної електростанції, комплексом АСКРО, основними завданнями та цілями відділу ядерної безпеки та цеху радіаційної безпеки станції, особливостями дозиметричного контролю на РАЕС  та діями спеціальних служб на випадок позаштатних ситуацій.

- Одна справа – прослухати лекцію в аудиторії, зовсім інша – почути думку практиків, - діляться враженнями від стажування аспірантки. – У навчально-тренувальному центрі РАЕС для нас підготували прекрасну програму та виклали її на найвищому рівні.

У рамках перебування на РАЕС білоруські студенти також відвідали заняття на повномасштабному тренажері, побували на екскурсіях на АСКРО та в інформаційному центрі ВП РАЕС.

Уже у квітні 2013 року на РАЕС стажуватиметься ще одна група студентів  із білоруського університету.

 


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.