HomeНовиниРАЕС повідомляєЗустріч генерального директора РАЕС із студентами-журналістами

Зустріч генерального директора РАЕС із студентами-журналістами

( 0 Votes )


Незважаючи на щільний робочий графік, генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин завжди знаходить час для спілкування із мешканцями сусідніх з РАЕС населених пунктів, журналістами, студентською та учнівською молоддю. Чергова така зустріч відбулася 20 березня у Рівному.

 Павло Яремович відповів на запитання студентів факультету журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені  академіка С. Дем’янчука. Ініціатором зустрічі став доцент факультету, заслужений журналіст України,  автор численних публікацій і книг про РАЕС Віктор Мазаний.

«Зустрічі із відомими особистостями області і країни у студентському інформаційному агентстві уже стали традиційними  та є частиною навчального процесу, - розповідає В. Мазаний. – Свого часу тут проводилися прес-конференції із Героєм України Борисом Возницьким,  лауреатами Шевченківської премії Романом Лубківським та В’ячеславом Медвідем, народними артистами України Наталією Сумською та Богданом Бенюком, письменниками Капрановими, гуртом «Пікардійська терція». Побували на факультеті і громадські діячі, відомі журналісти і телеведучі, керівники великих промислових підприємств. Серед них і генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко. Їхні портрети прикрашають стіни аудиторії. Із задоволенням відгукнувся на запрошення відвідати університет і поспілкуватися зі студентами і генеральний директор РАЕС Павло Павлишин».

Розмова генерального директора із майбутніми журналістами вийшла відвертою і змістовною. Про те, як сьогодні працює Рівненська атомна електростанція, скільки електроенергії виробляє, як модернізуються діючі енергоблоки та чи будуть будуватися нові, як організовується навчально-тренувальний процес на станції та де готують фахівців для атомної галузі? На ці та багато інших запитань, а їх було понад двадцять, Павло Яремович дав чіткі і вичерпні відповіді.

Своїми враженнями від зустрічі з генеральними директором Рівненської АЕС діляться студенти.

«Тема атомної енергетики є важливою у сучасному суспільстві, - говорить четвертокурсниця Анастасія Горчикова. – Як зазначив генеральний директор, практично 50% електроенергії в Україні виробляється на АЕС. Тому молодь має орієнтуватися у цій сфері. Зустріч з генеральним директором РАЕС мені дуже сподобалася. Павло Яремович показав себе як висококласний фахівець, на кожне запитання він відповідав дуже чітко і якісно. Тож я і мої колеги почерпнули для себе багато нового і цікавого».

«Атомна енергетика мене зацікавила, тому що сьогодні є дуже актуальною. – додає другокурсник Тарас Кузьміч. – Генеральний директор РАЕС Павло Яремович Павлишин дуже доступно розповів нам про роботу атомної станції. Він справив на мене враження відданої роботі людини, котра багато і наполегливо працює».

«Дуже приємно, що наш університет проводить такі зустрічі і кожен портрет на стінах нашої аудиторії – це людина, котра тут побувала, професіонал своєї справи. Не винятком став і Павло Яремович Павлишин, генеральний директор Рівненської АЕС. – підкреслює студентка другого курсу Ірина Остапець. – Нам, студентам, було цікаво з ним зустрітися. У мене особисто склалося про нього враження, як про людину мудру, людину, яка плекає сімейні цінності. Він сімянин, батько двох дітей і водночас справжній професіонал своєї справи. Я дуже багато почерпнула для себе із зустрічі з Павлом Яремовичем».

У свою чергу Павло Павлишин побажав студентам-журналістам успішно закінчити університет та знайти достойне місце в житті. «Якщо хочете у житті чогось досягнути, потрібно працювати, працювати і ще раз працювати. Це правило, яким я керуюся у своїй професії, - зауважив Павло Яремович. – Завжди будьте чесними і справедливими, наполегливо досягайте своєї мети, поважайте і цінуйте думку вчителів, і тоді усе у вас вийде».

Окрім того, у рамках візиту у Міжнародний економіко-гуманітарний університет Павло Павлишин ознайомився з навчальним процесом та зустрівся з ректором Анатолієм Дем’янчуком, проректором з виховної роботи Наталією Терновик та викладачами вищого навчального закладу. Сторони обговорили можливості подальшої співпраці та домовилися про перспективу проходження студентами факультету журналістики практики у засобах масової інформації Рівненської АЕС. 

Зустріч генерального директора РАЕС із студентами-журналістами

 Управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.