HomeНовиниРАЕС повідомляєНа РАЕС працював тимчасовий представник Всесвітньої асоціації операторів АЕС

На РАЕС працював тимчасовий представник Всесвітньої асоціації операторів АЕС

( 0 Votes )

Впродовж тижня, з 22 по 26 квітня, на Рівненській атомній електростанції працював тимчасовий представник Московського центру Всесвітньої асоціації операторів атомних  електростанцій (МЦ ВАО АЕС) Максим Дироватий. Він проводив цільові спостереження та інтерв’ю з керівництвом і персоналом РАЕС. Особлива увага при цьому приділялася тим сферам, які були відзначені як сфери для покращання під час партнерської перевірки ВАО АЕС, що проходила на Рівненській АЕС у листопаді минулого року.

Основною метою представників ВАО АЕС на майданчиках атомних електростанцій є забезпечення ефективної взаємодії між сторонами. Також в обов’язки представника на майданчику входить підготовка щоквартальних звітів, які включають інформацію про стан сфер для покращання і рекомендацій партнерський перевірок і місій технічної підтримки ВАО АЕС, показників роботи ВАО АЕС, подій на атомних станціях тощо. Ця робота спрямована на максимальне підвищення безпеки і надійності атомних електростанцій в усьому світі. 

На Рівненській АЕС цього разу особлива увага приділялася таким сферам, як управління службою досвіду експлуатації, ремонт і ремонтні процедури та документація. Як зауважив Максим Дироватий, після проведення партнерської перевірки на станції у листопаді минулого року РАЕС розробила низку заходів для покращання роботи у цих сферах. Заходи наразі – на стадії виконання. Багато чого зроблено, однак багато ще належить зробити. Найбільшу увагу, за словами тимчасового представника ВАО АЕС, варто приділити ремонту та ремонтним процедурам і документації. Зокрема, приведенню ремонтної документації до міжнародних вимог і стандартів, створенню і підтриманню в актуальному стані покрокових ремонтних процедур, застосуванню інструменту.

«Варто зауважити, що робота на Рівненській АЕС у цьому напрямку ведеться і керівництво станції приділяє цьому серйозну увагу», - говорить М.Дироватий.

Результатом роботи тимчасового представника Московського центру ВАО АЕС на майданчику РАЕС стане квартальний звіт, у якому будуть відображені теми цільових спостережень та їх моніторинг, статус сфер для покращання, стан і тренди показників роботи ВАО АЕС на РАЕС. Звіт буде надано керівництву станції та Московського центру ВАО.

У вересні цього року на Рівненській АЕС пройде планова місія технічної підтримки ВАО АЕС за темою «Ремонт і ремонтні процедури». Рівненським атомникам буде представлено найкращий світовий досвід у сфері розробки ремонтних процедур та проведення ремонтів.  

Управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.