HomeНовиниРАЕС повідомляєЕнергоблок №2 Рівненської АЕС підключено до мережі

Енергоблок №2 Рівненської АЕС підключено до мережі

( 0 Votes )

1 липня о 0:01 енергоблок №2 Рівненської АЕС підключено до мережі. Наразі потужність енергоблоку складає 50 %. Підвищення потужності проводитиметься у відповідності до графіку навантаження. Енергоблок №2 з 19 травня перебував у резерві після проведення поточного ремонту.

У червні енергоблоками РАЕС вироблено 1 млрд. 177,9 млн. кВтг електроенергії. Планове завдання місяця виконано на 100,7%.

Станом на 8 годину 1 липня в роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1745 МВт. Діє диспетчерське обмеження. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

На енергоблоці №1 (ВВЕР-440) - 23 доба середнього планово-попереджувального ремонту. В ремонті – тепломеханічне обладнання другого каналу системи безпеки. Виконано контроль верхнього блока реактора. Триває перевантаження ядерного палива в активній зоні реактора. Виконується вихоро-струмовий контроль теплообмінних трубок парогенераторів. Проводиться ремонт циліндра високого тиску турбогенератора ТГ-2, ремонт обох генераторів. Усі роботи виконуються згідно з графіком.

За минулу добу енергоблоками Рівненської АЕС вироблено 42,8 млн. кВтг електроенергії, у червні  - 1 млрд. 177,9 млн. кВтг електроенергії та з початку  року – 7 млрд. 441,7 млн. кВтг електроенергії.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.

 

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

Матеріали по темі:

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.