HomeНовиниКрайові новиниНа Рівненщині 9 травня донецькі почали бурштинову війну?

На Рівненщині 9 травня донецькі почали бурштинову війну?

( 0 Votes )

День Перемоги на Рівненщині не проходить спокійно. З сарненського району повідомляють про перестрілку місцевих жителів з невідомими нападниками, в урочищі де видобувають бурштин.

Як повідомляє ВСЕ, сьогодні на Сарненщині трапилось зіткнення між місцевими жителями та невідомими нападниками.

-  Телефонували що у Сарненському районі поблизу села Олексіївка на урочищі Гальбін відбулась перестрілка між місцевими жителями та людьми, які представились Правим Сектором (якась 8 сотня) - повідомив сотник "Поліської  січі" Роман Захарчук. - Станом на останні хвилини один поранений з місцевих і йде переслідування.

Пізніше з'явилась інформація, що до перестрілки має відношення банда з Донецької області.  Як пише Такеінфо за неперевіреною інформацією, до місця, де копали бурштин, під`їхало кілька позашляховиків. За словами джерела, це "ділки" з Донецької області. Що неподілили місцеві і "ділки" невідомо. Вони заставили людей піти. Коли ті відмовилися, дістали автомати і почали стріляти,- повідомляє джерело. 

А пізніше сарненчанин Микола Костецький написав: 

- Берташ організував масштабну провокацію на День Перемоги.На його базі проживала банда нардепа Продиуса з метою захоплення янтарного родовища Гальбін. Селяни повстали проти озброенних до зубів бойовиків,йде бій,є поранені.

Тим часом з місця подія повідомляють, що в частина бойовиків намагається вирватись з території Рівненської області в напрямку Житомира. У соціальних мережах також пишуть, що зловмисники обстріляти блокпост на Сарненщині.  Кажуть, що на місце події в Сарненський район вже виїхав голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок, якого до речі не було на мітингу в Рівному. 

Як стало відомо за останній час перестрілка в Саренському району вже не перший інцидент зіткнень навколи видобутку бурштину за останній час. "Гості" району, які хотіли взяти під контроль незаконний видобуток бурштину, вже мали дві сутички з місцевими. Сьогоднішня набула значного розголосу. Крім того правоохоронці на завтра планували спецоперацію з боротьби проти копачів бурштину. Втім через сьогоднішні події, її розпочали сьогодні. За попередньою інформацію затирмано декілька десятків людей у яких вилучена вогнапальна та травматична зброя. 

Джерело: ВСЕ

 

У вас недостатньо прав для коментування.