HomeНовиниКрайові новиниБіле відсвяткувало іменини

Біле відсвяткувало іменини

( 0 Votes )


Хто не ходив змалечку росяним полем край ріллі, у кого доля не пахне гарячим хлібом з печі, у кого не квітла душа на порозі старенької батьківської хати, той не пізнав дива калинового – жити у поліському селі. Бо чи є ще таке щастя, коли йдеш рідним селом, усміхаючись сусідам, друзям, знайомим і незнайомим людям, коли серце повниться душевної гармонії, світла і віри в те, що прекраснішого місця на землі не існує?

 Напевно, так думають всі про свій отчий край, де народилися і виросли. Бо тут навколо все рідне і близьке, тут ми черпаємо життєдайні сили творити добро, зробити все можливе, аби цю неперевершену красу залишити своїм нащадкам.

З такими добрими, сповненими любові до свого села думками, сходилися у неділю 21 листопада, в день, коли церква шанує святого Михайла як захисника віри християнської і поборника зла і темних сил, мешканці села на відкриття Свято-Михайлівської церкви. А під вечір усі прямували до сільського клубу на урочисте свято Дня села. Тут зібралося багато односельчан та гостей, які святого Михайла прибули звідусіль на свою маленьку Батьківщину.

Секретар сільської ради Наталія Кобець привітала присутніх зі святом і нагородила подарунками найменшого та найстаршого жителів села, подружню пару, котра в ці дні відмічала срібне весілля, наймолодшу подружню пару, багатодітних сімей та іменинників цього дня. Разом із привітаннями і щирими побажаннями для нагороджених та всіх гостей і земляків увесь вечір лунала музика.

Присутніх тішили музичні номери у виконанні учасників сільського клубу, учнів Білянської школи та запрошеного фольклорного жіночого колективу «Берізка» з Малих Телкович, які своєю інсценізацією на пісню «Ой, пошила баба діду...» підняли настрій геть усім присутнім.

Дуже сподобався односельчанам і виступ наймолодшої учасниці свята Діани Дяденчук та солістки Катерини Блищик.

У приміщенні клубу також була розміщена виставка робіт «Душі чудовий вернісаж» місцевих майстринь М.М. Кобець, Г.М. Сильман, Л.І. Жданюк, Д.П. Бутрим, О.К. Осмолович. Жителі та гості села мали змогу ознайомитися з роботами вишивальниць.

А за фінансову підтримку у проведенні свята дякуємо нашим спонсорам Оксані Кравчук, Сергію Жданюку, Валентині Безушко та Миколі Савчук.

Організували та провели свято завідуюча публічно-шкільною бібліотекою Любов Кобець та завідуюча сільським клубом Олена Савсюк.


 


 

 


Наталія БАБИЧ,

студентка 4-го курсу Рівненського державного гуманітарного університету.


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.