HomeНовиниКрайові новиниНовини району за тиждень

Новини району за тиждень

( 0 Votes )

До уваги мисливців!

25 жовтня починається сезон полювання на парнокопитних, зокрема й на диких кабанів. Плановий їх відстріл по району – до 60 голів. У зв’язку з поширенням африканської чуми свиней державною фітосанітарною службою України прийнято рішення в ОБОВЯЗКОВОМУ порядку перевіряти лабораторіями ветмедицини внутрішні органи забитих мисливцями диких свиней на трихінельоз та африканську чуму свиней. А всі мисливські собаки на час відкриття полювання мають бути щеплені проти сказу.

Детальні роз’яснення – в наступному номері газети.

 

Кузнецовськ отримає додаткові кошти для розвитку

Серед проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2014 року є і місто атомників. Кузнецовська міська рада з проектом «Рекреація – здоров’я нації» виборола перемогу у ІІ-й категорії та у 2015 році отримає на реалізацію проекту 400 тис. грн. з державного бюджету. Крім того, 677.2 тис. грн. буде виділено з міського бюджету, та 5 тис. грн. – залучать кошти спонсорів. 

 

Володимирчанам доставили газ

Як повідомив селищний голова Володимирця Олександр Осмолович, жителі райцентру отримали 3 машини скрапленого газу (95 балонів) по 180 гривень. На черзі – ще 30 заявок, які виконають вже наступному тижні.

Кузнецовський «Зелений патруль» відвідав Львів

18 жовтня 2014 року за ініціативою профкому ППО ВП РАЕС (голова - Мельник І.М.) було організовано пізнавально-краєзнавчу екскурсію в місто Львів для активних членів гуртків підліткового гуртка «Зелений патруль». Його члени завжди були задіяні в акціях по збереженню довкілля нашого міста та РОК «Біле озеро», шахової секції та учасників конкурсів художньої самодіяльності.

Шаховий турнір «В гостях у Лева»

У Львові «зелені патрулі» провели також І тур шахового турніру «В гостях у Лева». Переможці турніру визначились 20 жовтня в м.Кузнецовськ в рідних стінах ЗОШ№1. І місце –Артем Кузьменко; ІІ місце – Андрій Кот; ІІІ місце –Іван Сєров.

«Золота осінь-2014»

Уже вп'ятнадцяте 18 жовтня у Кузнецовську проводився відкритий міський спортивно-туристичний зліт «Золота осінь». На змагання було заявлено 11 команд, серед яких – «Пласт», «Козак», ЗОШ №5 (дві команди), БДЮТ, ПК РАЕС. «Ольбери» виставили 4 команди.

Грамотою «За волю до перемоги» була відзначена команда ЗОШ №5 за стабільний виступ на всіх етапах змагань. Команда підліткового клубу «Козак» була неперевершена в орієнтуванні, найкращу стрільбу продемонструвала команда «Ольбери-2» (капітан Богдан Кулініч), а на смузі перешкод переконливу перемогу здобула команда «Ольбери-1» (капітан Дмитро Бенько), другими стали «Пластуни», третіми – «Ольбери-2». Також «Ольбери-1» стали кращими у наданні першої медичної допомоги (далися взнаки заняття, організовані міським відділенням «Червоного хреста»).

Переможці у загальнокомандному заліку: «Ольбери-1» І місце, «Козак» ІІ місце, «Пласт» ІІІ місце.

 

Делегація з Летичева

17 жовтня 2014 року Володимирецький районний колегіум відвідала делегація із Летичівського НВК №2 «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназії» Хмельницької області. Зустріч відбулася в рамках співпраці учасників асоціації «Відроджені гімназії України». Члени делегації мали змогу подивитися показові навчання учнів військово-спортивного профілю, невеличкий творчий звіт колективів художньої самодіяльності, побачити сам колегіум. В свою чергу директор колегіуму Анатолій Остапенко поділився досвідом управління закладом, показав і наші здобутки та розповів про перспективи.

Шалено гнав – і впав

12 жовтня 2014 року в с.Сопачів водій мотоцикла «Вайпер-150» Юрій, житель с. Чудля, без мотошолома рухаючись в напрямку м.Кузнецовська, не вибрав безпечної швидкості руху, не справився з керуванням та впав на проїзну частину. У результаті ДТП отримав тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, струс головного мозку, забійні рани лицевої частини голови, з якими був госпіталізований в реанімаційне відділення Кузнецовської СМСЧ-3.

 Збив пішохода і втік

18 жовтня працівниками ВДАІ по обслуговуванню м.Кузнецовськ та Володимирецького р-ну УМВС України в Рівненській області пошуковими заходами було розшукано у селі Вирка Сарненського району автомобіль марки «Форд-Сієрра» місцевого жителя.

17 жовтня 2014 року близько 20 год. в с.Сошники він не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки і збив пішохода, жителя цього ж села. Внаслідок наїзду потерпілий отримав тілесні ушкодження (ЗЧМТ, струс головного мозку, перелом правого гомілкового суглобу та ребер зліва), з якими був госпіталізований в травматологічне відділення Володимирецької ЦРЛ.

Водій, не зупинившись, продовжив рух додому, повідомив Андрій КАТЕРИНИЧ, начальник ВДАІ.

 

ЦК подала тепло

ЦК – так іменують у Володимирці центральну котельню підприємства «Регіон теплопостачання». 21 жовтня 2014 року центральна котельня подала тепло. До неї прив’язані установи райцентру, школа і дитячий садок. А також будинки десятка вулиць.

Молоко – для «Терра Фуд»

Всесвітньовідома англійська корпорація «Терра Фуд» вже десятки років займається продовольством. Одна із її складових – молочна корпорація. На Україні вона заготовляє і переробляє молоко. Другий рік продає молоко «Володимирецький молокозавод» для «Терра Фуд». З початку року наші молочарі направили на переробку вже понад 2500 тонн молочної сировини.

Лише за вересень 10 тонн молока здали власники корів села Каноничі через прийомний пункт, яким завідує Світлана Якубова. 8,5 тонни молока минулого місяця відправили озерчани через заготівельника Леонтія Босика. 8 тонн забрали молоковози корпорації з дубівського приймального пункту Ірини Воробей та 7,5 тонни з хиноцького пункту, яким завідує Іван Пригарський.

Жнивує «Український «Святовіт»

На території нашого району, в Полицях, орендує землі і працює фірма «Святовіт». На сьогодні орендарі зібрали соняшник на 132 гектарах. Ведуть збір урожаю кукурудзи на площі в 400 гектарів. Паралельно ведуть посів зернових. Вже посіяно ними 40 гектарів озимої пшениці – як і планували.

ДОРОГИ – ЗА ЧАСТКУ обласного бюджету…

У райцентрі пролетіла інформація, ніби один з кандидатів в депутати до Верховної Ради … впорядковує вуличні дороги. Як повідомив селищний голова Олександр Осмолович, впорядкування асфальтного полотна по вулицях Сагайдачного (на Каноничі), Миру (в бік Довговолі), центральній Соборній та Київській веде місцева організація з Іванчів «Регіон-Інвест» за кошти частки обласного фонду доріг. Додамо від себе: заслуги місцевої влади нічого перед виборами приписувати собі.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.