HomeНовиниКрайові новиниНовини Зарічнянщини від 05 грудня

Новини Зарічнянщини від 05 грудня

( 0 Votes )


Рубрику новин по Зарічненському району веде Тамара Алексіюк, головний редактор газети "Полісся".

 

  Вибір - справа непроста

Це  особливо гостро починають розуміти випускники загальноосвітніх навчальних закладів. З одного боку, потрібно зважити свої можливості, з іншого боку, настав час визначатися зі своїми бажаннями щодо вибору майбутньої професії й, у певній мірі, свого майбутнього. Тому не дивно, що «Ярмарок професій», який багато років поспіль  організовується районним центром зайнятості,  -  один з тих  заходів, у якому із задоволенням беруть участь школярі випускних класів. Ось і недавно «Ярмарок професій» зібрав у  Заречненском районному будинку культури чималу кількість учнів з понад десяти загальноосвітніх  навчальних закладів району   та  представників вишів різних рівнів акредитації. На думку дітей, безпосереднє спілкування з людьми, які готові відповісти на будь-які питання про їхній навчальний заклад, навіть не можна порівняти з   тією інформацією, котра подається  на  сайтах. Живе спілкування набагато краще й корисніше. А такий захід  як «Ярмарок професій» - прекрасний шанс більш конкретизувати свої плани щодо вибору майбутньої професії й можливість познайомитися зі своїми однолітками. Цього року, судячи з попиту та пропозиції, збільшиться число вступників після дев'ятого класу.

 Солдатська служба

Вона завжди  в суспільстві асоціювалася як школа життя, що визначає справжніх чоловіків. Осінній призов 2012 року закінчився. У призовній  кампанії брали участь 287 юнаків, що проживають у Зарічненському районі. Зареєструвалися на призовному  пункті 262 призовники. Із цієї кількості 140 були визнані придатними до проходження служби в армії. Усього ж відправлено на строкову службу 14 чоловік з осіннього призову 2012 року.  Матеріали на ті, хто не з'явився  по повістці, а їх виявилося 25 чоловік, передані в правоохоронні органи. Одержали відстрочку 48 юнаків.  Було анульовано рішень, у зв'язку з відсутністю команди на відправлення, на 53 новобранців.

 Маленький Париж

Ніхто не претендує  на бренд столиці Франції, але в Зарічненськом районі є одне село, жителі якого вважають, що щось  таки у цьому є. Адже навіть назва їхнього сільця - Тиховиж співзвучна  слову Париж. Кількість дворів у Тиховижі -  всього лише 70, але яких! Майже кожний з них - яскравий приклад ландшафтного дизайну. Крім всіх надбань побуту, у дворах можна побачити й дитячі гойдалки - каруселі, й казкові будиночки, і альтанки. Це  лісове село з кожним роком омолоджується Люди самі вже третій рік будують православну церкву. І ще має Тиховиж одну особливість - його жителі дуже працьовиті: хто не на заробітках, не в полі, той у лісі щось  збирає. Культ праці не віднімає у них життєрадісності: тиховижани  - оптимісти й від них не почуєш скарг на життя.

 Спільна справа

Як відомо, вона поєднує людей. Віднедавна у жителів села Вовчиці з'явився спільний інтерес.  Сільська рада планує добудувати приміщення місцевої школи, що б там відкрити повнофункціональний дитячий садок. Ідею підтримали. І  на зборах громади жителі Вовчиць обговорювали деталі майбутнього будівництва. Вони погоджуються безкоштовно допомагати в цій благородній справі -  чим можуть: хто своїми робочими руками, хто послугами пилорами, хто талантом майстра по  дереву і т.д. Сільська рада бере на себе зобов'язання підготовки проектно - кошторисної  документації, виділення грошей на придбання необхідних матеріалів й організацію всього процесу будівництва. Сподіваються, що в такий спосіб, за допомогою громади,  можна буде зробити все швидко і якісно, на совість. Адже будувати будуть своїм дітям та онукам.   

 Послуги  - ближче до народу

Минулого тижня в Кухченскій сільській раді побували представники районного центрі зайнятості. Їх ціль -  оглянути базу для навчання трактористів і підібрати групу з місцевих жителів, а також з жителів прилеглих сіл, які бажають отримати права на водіння трактора. Уже третій рік  поспіль практикується проводити заняття для майбутніх трактористів не в райцентрі, а в одному із сіл, де найбільша кількість сільськогосподарської техніки перебуває в приватному секторі. Це більш зручно учням. Як правило, на таке навчання намагаються потрапити й хлопці із сусідніх сіл.

 Зрушили з нульової відмітки

Чисельність населення Зарічненського району, за даними статистики на 01 жовтня 2012 року, становила 35,1 тис. осіб. За дев'ять місяців поточного року кількість населення зросла на 183 особи. Демографічний  ріст був відмічений в результаті таких факторів: природного  приросту населення - на 101 особу., і міграційного - на 82 особи.


 

У вас недостатньо прав для коментування.