HomeНовиниКрайові новиниРука "розкольників" дісталась і до преси...(+фото)

Рука "розкольників" дісталась і до преси...(+фото)

( 0 Votes )

6 червня працівники всіх засобів інформації святкували День журналіста.Напередодні, 2 червня 2017 року, журналісти Рівненщини зустрілися, щоб привітати колег з відзнаками. Керівники електронних та друкованих засобів масової інформації, секретарі первинних журналістських організацій Рівненщини провели своє свято у дитячому оздоровчому комплексі "Електронік" в селі Олександрія Рівненського району.

Треба сказати, що сьогодні журналістська родина нашої області об’єднує 550 членів Національної спілки журналістів України. Це – надзвичайно потужна і впливова інформаційна сила, одна з найбільших в області.

Проте війна на Сході «перекинулася» і на нас, газетярів, телевізійників, радіомовників і журналістів сайтів, аби серед українських інформаційних служб посіяти недовіру та непорозуміння.

Таким каменем спотикання став останній журналістський з’їзд, на якому проросійські сили обрали до правління та керівництва Національної спілки журналістів України своїх людей. Почався «поділ» журналістської родини і в областях.

На Рівнещині їм поки що не вдалося пересварити медіа спільноту (хоча варто відмітити незначний інтерес влади до наших журналістських заходів). І свідченням цьому стало зібрання ветеранів, молоді в журналістиці, громадських кореспондентів.

По традиції на таких заходах відзначають найкращих. За словами голови Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитра Тарасюка, «…претендентів у лідери галузі журналістики дуже багато, номінацій не менше, і всі заповнені, всі зайняті».

Не буду описувати чужі заслуги – вони реальні і заслужені. Приємно, що в цю когорту ввійшли і ми, медійники редакції газети «Володимирецький вісник», яку очолює головний редактор Сергій Скібчик. Саме його привітала вся спілка – ми першими в області отримали «путівку у вільне плавання», завершили процес роздержавлення, перетворивши комунальне підприємство Володимирецької районної ради «Редакція газети «Володимирецький вісник» у товариство з обмеженою відповідальністю «Володимирецьекий вісник» і отримали у фіналі свідоцтво про перереєстрацію нашого засобу масової інформації. Це стало можливим завдяки розумінню депутатського корпучусу та керівництва Володимирецької райради необхідності відмови від контрольованої, «ручної» комунальної преси. В інших районах цей процес так чи інакше владними засновниками і чиновницькою безвідповідальністю гальмується. Для прикладу: на Воині реформовано 4 газети, в Сумській області станом на початок червня реформовано вже 5 газет.

Що з цього буде – поживемо – побачимо. Наше кредо залишається незмінним: справедливість – наше ремесло. Ми пишемо правду, як фотографуємо; журналістика – це дзеркало суспільного життя. Ми відкриті.

І цьому зворотному зв’язку з потребами громади, з нашими читачами також служить відкритий зв’язок з читачами через сайт «Полісся.нет», який веде редактор Андрій Ткачук. Саме завдячуючи Андрію Сергійовичу, очолюваний ним сайт визнано кращим в області в номінації «Електронна газета-2017», а газета «Володимирецький вісник» – в числі кращих на українському журналістському олімпі.

Відзначені ми були і в номінації «Дебют року». Тут призеркою стала наша Ольга Пешко, журналістка, випускниця Острозької академії.

На спілчанському зібранні піднялися нові для сьогоднішнього дня проблемні питання. Найголовніші з них – інформаційний захист нашої Батьківщини від російських посягань і засудження всіх форм «співробітництва і дружби» з ворогом.

 

 

Галина Тєтєнєва,

заступник голови міськрайонної організації НСЖУ у Володимирецькому районі та м. Вараш.

На фото: фрагменти свята.

 

У вас недостатньо прав для коментування.