HomeНовиниКрайові новиниВолонтери та учасники АТО побували у Берестечку (+фото)

Волонтери та учасники АТО побували у Берестечку (+фото)

( 0 Votes )

18 червня 2017 року в неділю Всіх святих землі Української, у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких Могилах (с. Пляшева Радивилівського району Рівненської області) відбулися церковні та державні урочистості по вшануванню пам'яті Українських козаків і селян – героїв битви під Берестечком.

Вшанувати пам’ять тогочасних захисників до Берестечка з’їхалися і сучасні герої, які боронили та боронять цілісність та Незалежність нашої держави на Сході.

Серед них були і жителі Володимирецького району та м. Вараш. Воїни із своїми сім’ями мали можливість прийняти участь у Літургії та Панахиді, яку очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Також учасники урочистостей занурились у час, коли жили наші славні предки, відвідавши імпровізований козацький табір та музей.

Для усіх присутніх із сцени звучали українські патріотичні пісні. Однією з таких композицій «Там біля тополі калина росте» розпочав святковий концерт волонтер-капелан Микола Юрах.

До організації поїздки долучилися ГО «Ветеранська спілка учасників АТО та захисників Вітчизни», Свято-Миколаївська парафія УПЦ КП, та директор Володимирецького АТП Микола Воробей.

 
 
 

 

свящ. Михайло Льода

 

У вас недостатньо прав для коментування.