HomeНовиниКрайові новиниАнатолій Ошурко з "Дантиста" – конкурент Валіхновського

Анатолій Ошурко з "Дантиста" – конкурент Валіхновського

( 1 Vote )

Київського пластичного хірурга Валіхновського, який дарує людям нове життя, знає вся Україна з передачі «Я соромлюсь свого тіла» на СТБ і з проекту допомоги пораненим бійцям АТО. А нашого стоматолога Анатолія Ошурка, що заснував зуболікувальний центр «Дантист» у Рафалівці, теж знають у районі та навіть у далекій Америці як фахівця, що повертає здоров’я зубів і дарує білосніжну усмішку.

Анатолій Ошурко – відома людина на терені Рівненщини. Він – засновник приватного центру зуболікарських послуг, що у Володимирецькому районі.

Анатолію Павловичу вдалося створити самого себе, підняти своє ім’я до висот не просто відмінного фахівця своєї справи, а до висот майстерності у професії, пройти тернами законів та інструкцій і першим на Володимиреччині відкрити приватне підприємство – центр зуболікарських послуг “Дантист”.

Майбутній лікар-дантист народився на Андрія, в 1976 році. Рано залишився без батька. Матуся Антоніна Архипівна (дівоче прізвище Касянчик), дала сину два міцних родинних крила, а рідне село Борова Зарічненського району – мудре хліборобське виховання. (По батьковій лінії його коріння йде з Володимиреччини). Першим кредом на селі було і залишається працьовитість. Що і взяв з собою у життєву дорогу Анатолій Павлович.

В Анатолія була мрія – стати лікарем, досягти висоти, щоб ним гордилася мама, родичі, рідня. Два роки після школи випробовувала його професійний вибір доля, і щоб не втрачати час, пішов вчитися на бухгалтера. Медичні ази осяг у Рокитнівському медучилищі. А потім пішла наука за наукою, і, як сьогодні жартує Анатолій Павлович, віддав їй на час заснування «Дантиста» десять з половиною років, і нині ще навчається. Адже світ сучасних технологій інтенсивно міняється, і щоб за ним встигати і не відставати – слід вчитися.  Постійно. Як і в будь-якій професії.

І він вчився. Його екзаменувало саме життя. Направлення до вузу Ошурко взяв при головному лікарю Володимирецької ЦРЛ Ростиславу Онищуку, і після закінчення навчального закладу повернувся на Володимиреччину за розподілом. Та облздороввідділ своїми кадрами розпорядився інакше. Молодого зубного лікаря Анатолія Ошурка відзивають з нашого району і направляють у село Вичівка Зарічненсьго району на роботу … на митницю. Там лікар Анатолій Ошурко працює не тільки стоматологом, а й “сімейним лікарем” українських митників.

– Медичний заклад на кордоні, – розповідає Анатолій Павлович, – мав на той час найновітніше обладнання, якого не було навіть в обласній лікарні. Зуболікувальні крісла італійського виробництва мали здатність завдяки тиску в декілька атмосфер без болю “бурувати” зуба. Це сьогодні не новина: одноразові шприци, персональні медичні комплекти, нового покоління зубопротезні пасти, відповідні лікувальні матеріали та препарати. А тоді то була справжня високотехнологічна Європа в поліській глибинці. Можна зрозуміти, коли я повернувся у Володимирець, то мені вже не захотілося працювати на допотопному радянському кріслі 80-х років з бур-машиною. Та різниця в оснащенні та підході до матеріального забезпечення стоматполіклінік дуже і дуже вразила…

Митниця і робота на ній відкрила очі молодому спеціалісту, а доля… Доля внесла свої позитивні корективи. Примусила побачене матеріалізувати та втілити у життя. Працюючи у Володимирці, за власний кошт молодий лікар придбав зуболікувальне крісло найновішого зразка. А от скористатися ним ні на роботі, ані вдома він не міг. Або працюй у держаній поліклініці, або звільняйся і реєструйся підприємцем – поєднувати державну роботу і приватну практику означало тоді потрапити під кримінальну статтю.

Анатолій Павлович із числа тих людей, що шанують Закон. Він все робить по Закону. Тож у березні 2004 року реєструється як суб’єкт підприємницької діяльності і разом з асистентом Людмилою Сніжко надають перші платні стоматологічні послуги.

Після одруження переїзд на постійне проживання у 2005 році в Рафалівку, де він відкрив свій стоматкабінет, ознаменував іще одну позитивну зміну в житті: тут він знайшов сімейне щастя. Має двох синів і донечку.

А щасливий березень 2008 року став днем народження зуболікувального приватного підприємства ЦЗП «Дантист». Так народився колектив стоматологів із правами юридичної особи. Тут не працюють на Ошурка, тут кожен працює сам на себе і в першу чергу на свій лікарський авторитет.

Сьогодні Ошуркова фірма – ЦЗП «Дантист» із своїм брендом, маркою та логотипом – радісним здоровим білим зубчиком, що підстрибує з зіркою-м’ячиком над головою – відомі далеко за межами області.

 Про якість обслуговування у “Дантисті” та його філіалі «на пошті» у Вараші свідчать записи черги до нового року. Їдуть сюди звідусіль, бо і лікарів доктор Ошурко запросив з Черкас, Житомира, Рівного, Хмельниччини та інших регіонів. Запросив висококваліфікованих фахівців, які шанують найперше людину, вміють працювати з пацієнтами, цінують його час і дарують здоров’я.

 Те, що “Дантист” на терені області і України став центром високої стоматологічної культури, діагностики і лікування, сказати мало. Розвиваючи матеріально-технічну базу, Анатолій Ошурко запровадив проведення щотижневих “летючок”, де обговорюють результати роботи і діляться досвідом. А ще «Дантист» підтримує тісну співпрацю з науковцями, постачальниками нових технологій і матеріалів і наближає роботу центру зуболікарських послуг до європейських стандартів. Прикро, що не всім українцям по кишені ці новітні досягнення та послуги.

А вони справді вартують високої оплати. У Вараші у філію “Дантиста” черги на профілактичні огляди та естетичне лікування зубів. Там несуть службу досвідчені лікарі – парадонтолог та ортопед-стоматолог, лікар-стоматолог-гігієніст, стоматолог загальної практики, які працюють з найновішою діагностичною і стерилізаційною апаратурою. За здорову посмішку пацієнта тут борються з допомогою ультразвукового п’єзоскелера – апаратом з високочастотним амплітудними коливаннями, який чистить безболісно зубний наліт та камінь. А ще тут можна за допомогою інтраоральної камери побачити стан своєї ротової порожнини.

А в Рафалівці? Тут не лише поставлять фото полімерну пломбу, підберуть і виготовлять коронку, а й  встановлять імплант, виростять зуба. А якщо не хочете ходити з металевими «фіксами», вам без обпилювання сусідніх зубів майстерно наростять видалений різець за допомогою найсучасніших технологій. Гарантія на таку роботу – десятки років, а в більшості випадків – пожиттєва на роботу і матеріали.

Ділиться своїми намітками Анатолій Ошурко:

– До оснащеної по новому слову науки і техніки зуботехнічного кабінету, нововведень при виготовленні зубів та зубних протезів додам «золоті руки» зубних всіх восьми зубних техніків, які на днях святкуватимуть своє професійне свято. Так, про них ходять легенди. І всі у нас, повторюся, працюють на совість. Від неї залежить зарплата, престиж і авторитет кожного. Але ми геть не поборники розвалу системи державних стоматполіклінік. Навпаки, завжди радимося з колегами, обмінюємося досвідом і підтримуємо один одного. У нас принцип будувати з усіма не конкурентні, а партнерські стосунки.

Щоб доступними стали стоматологічні реалії Києва у Вараші та Рафалівці, щоб наші пацієнти економили час та кошти і одержували білосніжну посмішку, ми запровадили новітні технології, і закупили сучасну апаратуру, зокрема, радіовізіограф, оптичну систему для проведення мікродентальних операцій, яка включає мікроскоп з варіообєктивом нового покоління. Тобто ми до дрібниць бачимо структуру зубної емалі при багатократному збільшенні. Також придбали портативний оптичний прилад широкого діапазону застосування.

Із найновішого: вже проводимо імплантацію зубів і дуже багато різних операцій у сегменті щелепно-лицьової хірургії, зокрема по регенерації кісткової тканини, видалення кисти довкола зубів, нарощування зубної тканини. А фактично, якщо бути філософом, даруємо людям красу, здоров’я, і хороший настрій.

Тому для проведення конференції по підсумках роботи стоматологічної служби Рівненської області саме наш заклад обрано базовим.

Конференція відбудеться 27 липня 2017 року об 11 годині. Візьмуть у ній участь всі головні лікарі районів та поліклінік області на чолі з головним стоматологом Рівненщини Михайлом Олексійовичем Басюком.

 

Для довідки. На початку розповіді ми не випадково порівняли доктора – стоматолога Анатолія Ошурка із світовим світилом пластичної хірургії доктором Ростиславом Валіхновським. І наш, і київський лікарі досягли небувалих вершин. Розмовляють українською мовою на всіх рівнях. Служать своїй землі. Анатолій Павлович знайшов розуміння і зміст життя у церкві Християн Віри Євангельської.

Анатолій Ошурко успішно закінчив Буковинський медичний університет, отримав спеціалізацію стоматолога, а в 2016 році поступив в аспірантуру, де проходить навчання на кафедрі гістології, цитології та ембріології. Заплановану тему «Дослідження якісних характеристик кісткової тканини верхньої щелепи людини в динаміці пренатального онтогенезу» готує для отримання наукового ступеню «доктора філософії медицини».

Має два патенти: на корисну модель за номером 21154222 та винахід – «Пристрій для вертикальної фіксації об’єктів дослідження під час проведення комп’ютерної томографії щелепно-лицевої та черепно-мозкової ділянок». Також Анатолієм Ошурком опубліковано 8 наукових праць, одна із них – у закордонному виданні. Це – далеко не повний перелік трудів та заслуг рафалівського стоматолога. Він є в числі добродійників та інвесторів, неодноразово був депутатом і селищної і районної рад…

У березні 2018 року «Дантист» (телефон для консультацій 097-166-77-87) офіційно відзначить своє 10-тиліття, хоча початок приватної діяльності починався у Анатолія Ошурка в 2004 році саме з роботи зубного лікаря. Він визначив свої пріоритети і зрозумів: є величезна потреба на Поліссі в медичній стоматологічній допомозі нового типу та її економічній ефективності. Через що не сидить склавши руки і не почиває на лаврах, а працює і завжди у пошуку.

Галина Тєтєнєва

Фото з архіву редакції.

 

У вас недостатньо прав для коментування.