HomeНовиниКрайові новиниВасиль Яніцький - перший у рейтингу

Василь Яніцький - перший у рейтингу

( 0 Votes )

 

Минулого тижня сайт громадської журналістики «Колона» опублікував власне дослідження  «Хто з мажоритарників Рівненської області подав найбільше запитів?»

Депутатський запит – вимога народного депутата, групи народних депутатів чи комітету Верховної Ради України, яка заявляється на сесії Верховної Ради  до Президента України, до органів Верховної Ради, до Кабінету Міністрів, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України, незалежно від їх підпорядкування і форм власності, з вимогою дати офіційну відповідь з питань, віднесених до їх компетенції.

Найбільше запитів серед мажоритарників Рівненської області надіслав Василь Яніцький. На його рахунку 323 запити. Найбільшу кількість запитів В. Яніцький подав до керівників міністерств і відомств України – 124, до місцевих органів влади і управління – 97, до Кабінету Міністрів – 84, Генеральному прокурору – 15, Голові Верховної Ради, керівникам комітетів Верховної Ради – 3. Із 323 надісланих запитів розглянуто 305, у стадії розгляду знаходиться 18.

Свої  запити Василь Яніцький формує на основі звернень до нього окремих громадян чи груп людей, трудових колективів, громадських організацій, органів місцевого самоврядування, підприємств та установ нашого 155-го виборчого округу, а також громадян України, незалежно від місця їхнього проживання. Люди у своїх зверненнях піднімають як особисті питання, так і проблеми соціально-економічного та юридичного  характеру. 

У райцентрах постійно працюють громадські приймальні. Також народний депутат проводить особисті  прийоми в містах та селах, де він буває. Надіслати звернення можна й на електронну чи поштову адресу депутата, яка є у вільному доступі на сайті Верховної  Ради. Жодне звернення громадян не лишається поза увагою народного депутата. Воно обов’язково вивчається помічниками Василя Петровича та направляється депутатом до компетентних органів.  Крім того, наша команда й сама піднімає найгостріші для округу та Рівненщини питання.

Своїми запитами до міністерств і відомств Василь Петрович вимагає вирішувати проблеми. У цьому плані маємо багато перемог, тобто, рішень на користь тих, хто підняв проблему.  А ще велика кількість запитів Василя Яніцького свідчить про те, що люди довіряють депутатові і йдуть до нього зі своїми проблемами. У свою чергу народний обранець з такої кількості звернень має повну картину стану справ в окрузі, найгостріших проблем, найболючіших для людей питань. І всі занепокоєння людей, їх болі, особисті та суспільні проблеми він доносить до найвищого керівництва країни з вимогою оперативно на них реагувати та вирішувати ці питання.

 


 

Оксана СЛОБОДЗЯН

Фото: діаграма

 

У вас недостатньо прав для коментування.