HomeНовиниКрайові новиниРозпочалися навчання на випадок аварії на РАЕС (+фото)

Розпочалися навчання на випадок аварії на РАЕС (+фото)

( 0 Votes )

За легендою, унаслідок 7-бального землетрусу відключені лінії електропередач. Як наслідок - аварійна зупинка усіх 4-х енергоблоків РАЕС, а вже в 09.55 на атомці сталася "комунальна" аварія.

У зону можливого радіоактивного забруднення потрапляють жителі Вараша, а також 62-х населених пунктів Володимирецького, Костопільського та Сарненського районів. А це понад 100 тисяч людей.

Умовно по навчанню, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко видав розпорядження «Про організацію евакуації населення». Оперативно, у селекторних студіях Рівного, Вараша, Володимирця та Сарн відбулася спільна відеоконференція та планування евакуаційних дій.

Тренування на випадок аварії відбулося за участю першого заступника голови РОДА Віталія Ундіра, заступників Олександра Корнійчука та Ігоря Тимошенка.

«Матеріальні збитки у разі такої аварії оцінюватимуться у сотні мільйонів гривень, не кажучи вже про шкоду для здоров’я людей та екології. А зважаючи на те, що Рівненська область знаходиться між двома АЕС, перевірка готовності до надзвичайних ситуацій є актуальною», - наголосив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Під час практичної фази навчань, зокрема, відпрацьовують заходи з оповіщення та проведення евакуації. Місцями розселення визначено Сарненський, Дубровицька та Зарічненський райони. На практиці також перевіряють систему оповіщення, порядок укриття населення, контролюють хід розгортання пунктів евакуації та постів регулювання руху.

Джерело: Рівненська ОДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.