HomeНовиниКриміналДвох жителів Володимиреччини затримали за незаконний видобуток бурштину

Двох жителів Володимиреччини затримали за незаконний видобуток бурштину

( 0 Votes )

 

У Володимирецькому районі правоохоронці затримали двох зловмисників, які незаконно займалися видобутком бурштину. На місці події порушників вилучили мотопомпу та дорогоцінний камінь.

– Викриття «підпільних копалень» – один з основних напрямків діяльності міліції Володимирецького району, – зазначив начальник Кузнецовського МВ підполковник міліції Олег Кульбашний. – Правоохоронці постійно здійснюють рейди на родовища, що значно знизило нелегальний видобуток каменю.

В ніч на 10 жовтня міліціонери затримали двох місцевих жителів, які у лісі за допомогою мотопомпи видобували бурштин. Правоохоронці на місці виявили спецтехніку та добутий ними камінь.

Затримані, один з яких 15-річний житель Володимирецького району, зазначили, що злочин скоїли вперше. Добутий камінь збирались збути, аби покращити своє скрутне матеріальне становище.

Вилучений бурштин відправлено на експертизу. Відомості по даному факту внесені до ЄРДР. Порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі до двох років.

 

Жителі Володимиреччини за допомогою мотопомпи видобували бурштин
 
Жителі Володимиреччини за допомогою мотопомпи незаконно видобували бурштин
 
Жителі Володимиреччини за допомогою мотопомпи незаконно видобували бурштин
Ольга Очко

помічник начальника Кузнецовського МВ

зі зв’язків з громадскістю

 

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.