HomeНовиниКриміналІнтернет-шахраї активізувались в Кузнецовську та Володимирецькому районі

Інтернет-шахраї активізувались в Кузнецовську та Володимирецькому районі

( 0 Votes )

 

З початку року до співробітників місцевої міліції звернулися понад 15 осіб, які потрапили на гачок зловмисників у сфері електронної комерції. Як не стати жертвою інтернет-зловмисників — радять правоохоронці.

Усе частіше люди звертаються до мережі інтернет, аби дешевше придбати необхідні їм речі. Проте такий вид купівлі-продажу не завжди безпечний.

Механізм майже завжди однаковий — на новоствореній сторінці у соціальних мережах чи веб-сайтах розміщується інформація про товар з позитивними відгуками. Довірливі покупці звертають увагу на низьку ціну товару та погоджуються на передоплату. Проте коли приходить черга до отримання замовлення — продавець, здебільшого, уникає будь-якого спілкування або взагалі вимикає телефон. Зловмисники діють таким чином, що завчасно відкривають номер рахунку в банку на сторонню особу.

- Якщо Ви маєте намір продати товар, у жодному разі неможна повідомляти будь-кому реквізити банківського рахунку та анкетні дані, навіть якщо особа, яка телефонує, представляється працівником банку, розповідає начальник Кузнецовського МВ підполковник міліції Олег Кульбашний, - Така інформація використовується зловмисником для спустошення рахунку.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян, щоб знизити можливість потрапити на гачок шахраїв, дотримуватися елементарних правил безпеки купівлі-продажу на веб-ресурсах. Перш за все, потрібно користуватися перевіреними сайтами, які вже здобули авторитет, цінують свою репутацію та мають державну реєстрацію. Аби убезпечити своїх користувачів, деякі інтернет-сайти мають базу даних про недобросовісних продавців та покупців. Тому з цього приводу можна звернутися до адміністратора. Варто звертати увагу і на надто занижену ціну. Адже таким чином шахраї заманюють «клієнтів».

Правоохоронці радять користуватися страхуванням купівлі товару через поштові послуги.

Категорично не можна здійснювати попередню оплату товару!

 

Ольга Очко

СЗГ УМВС України

в Рівненській області

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.