HomeНовиниКриміналКиївські підприємці намагалися привласнити 1 млн, що належали РАЕС

Київські підприємці намагалися привласнити 1 млн, що належали РАЕС

( 0 Votes )

У Рівненській області співробітники СБУ викрили факт привласнення службовими особами однієї з приватних київських фірм коштів державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особливо великих розмірах. Встановлено, що у серпні 2012 року між приватною фірмою та держпідприємством було укладено угоду щодо закупівлі та поставки запасних частин до трубопровідної арматури для виробничих потреб ВП «РАЕС».

При цьому за ініціативи СБУ було проведено перевірку та з’ясовано, що у травні 2013 року службові особи фірми, зловживаючи службовим становищем, поставили дане обладнання на ВП «РАЕС» за значно вищою ціною.

У результаті цієї протиправної діяльності державі завдано збитків на суму понад один мільйон гривень. Як повідомляє прес-група УСБУ в Рівненській області, 30 вересня ц.р. слідчим відділом УСБУ в Рівненській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального Кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем на користь третіх осіб). Вказані дії передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацію майна. Слідство триває.

Джерело rivne1.tv

 

У вас недостатньо прав для коментування.