HomeНовиниКриміналП’ятьох бурштиностарателів затримали біля Ромейок

П’ятьох бурштиностарателів затримали біля Ромейок

( 0 Votes )

Міліціонери виявили факт незаконного видобутку бурштину у Володимирецькому районі Правоохоронці затримали п’ятьох зловмисників, які нелегально видибували «сонячний камінь» в урочищі «Лужані» поблизу села Ромейки.

В зловмисників вилучили кустарну мотопомпу та понад 50 грам дорогоцінного каменю.

– Міліціонери продовжують працювати над виявленням «підпільних копалень», – зазначив начальник Кузнецовського МВ підполковник міліції Олег Кульбашний. – Ми робимо позитивні зрушення у цьому напрямку і маємо вже другий задокументований факт нелегального видобутку бурштину за останній місяць.

У ніч на 2 жовтня міліціонери затримали п’ятьох місцевих жителів, які у лісі за допомогою саморобної мотопомпи та спеціального приладдя видобували бурштин. Правоохоронці на місці виявили спецтехніку та добутий ними камінь.

Затримані зазначили, що займалися злочинною діяльністю з метою покращити своє матеріальне становище.

Вилучений бурштин відправлено на експертизу. Відомості по даному факту внесені до ЄРДР. Порушено кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі до двох років.

Ольга Очко

помічник начальника Кузнецовського МВ

зі зв’язків з громадськістю

 

Матеріали по темі:

 

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.