HomeНовиниКриміналВ Кузнецовську жінка віддала шахраям понад 14 тисяч гривень

В Кузнецовську жінка віддала шахраям понад 14 тисяч гривень

( 0 Votes )

 В місті атомників активізувались інтернет шахраї. Міліціонери вкотре застерігають громадян виважено та обачно відноситься до операцій з купівлі-продажу в  мережі, однак знову зафіксовано новий випадок шахрайства.

54-річна Тетяна виставила на продаж в мережу весільну сукню. Через деякий час до неї зателефонували «покупці» та попросили її підійти до банкомату, щоб підтвердити платіж. Жінка не вагаючись здійснила всі операцій, які їй при телефонній розмові повідомили шахраї. Потерпіла, не підозрюючи, сама перерахувала кошти з кредитної картки на рахунок зловмисників.

- За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, - зазначив начальник Кузнецовського МВ підполковник міліції Олег кульбачний.

- Якщо Ви маєте намір продати товар, у жодному разі неможна повідомляти будь-кому реквізити банківського рахунку та анкетні дані, навіть якщо особа, яка телефонує, представляється працівником банку, розповідає начальник Кузнецовського МВ підполковник міліції Олег Кульбашний, - Така інформація використовується зловмисником для спустошення рахунку.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян, щоб знизити можливість потрапити на гачок шахраїв, дотримуватися елементарних правил безпеки купівлі-продажу на веб-ресурсах. Якщо Ви маєте намір продати товар, у жодному разі неможна повідомляти будь-кому реквізити банківського рахунку, номер телефону до якого прив’язана ваша банківська картка та анкетні дані, навіть якщо особа, яка телефонує, представляється працівником банку. Така інформація використовується зловмисником для спустошення рахунку.

Ольга ОЧКО,

Кузнецовський МВ УМВС України

в Рівненській області

 

Матеріали по темі:


 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.