HomeНовиниКриміналКілька років ув’язнення за телефонний жарт

Кілька років ув’язнення за телефонний жарт

( 0 Votes )

Останніми роками явище так званого «псевдотероризму» набуде значного поширення. Після викриття правопорушники пояснюють вчинення неправдивих повідомлень про замінування здебільшого як невдалий телефонний жарт, проте відповідальність передбачена чинним законодавством за такі дії досить сувора.

19 листопада 2013 року надійшов анонімний телефонний дзвінок пре начебто замінування громадських об’єктів в м. Дубно.

Співробітниками СБУ в Рівненській області спільно з представниками МВС було вжито комплекс невідкладних перевірочних заходів, в результаті проведення яких вибухових пристроїв за вказаними адресами виявлено не було.

Слідчими органами УМВСУ в Рівненській області було зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» та здійснено подальші розшукові заходи щодо розшуку злочинця, яким виявився місцевий мешканець, стосовно якого наразі тривають слідчі дії.

Інший приклад - за здійснення неправдивого повідомлення про мінування у 2013 році Рівненським районним судом Рівненської області визнано винним у скоєнні злочину за ч. І ст.259 Кримінального кодексу України уродженця Закарпатської області і призначено покарання у вигляді ув’язнення на 2 роки та 3 місяці.

У листопаді 2012 року цей громадянин телефонував мешканням м.Рівне та направляв їм смс-повідомлення з погрозами про мінування торгівельного центру, готелю та житлового будинку. У повідомленні було зазначено, що у вказаних громадських об’єктах начебто закладено саморобні вибухові пристрої з тротилом, котрі неодмінно вибухнуть, якщо він не отримає кошти у розмірі, який він визначить згодом.

Інформація про закладену вибухівку не підтвердилася. Упродовж кількох годин співробітники СБУ спільно з міліцією встановили особу аноніма.

Служба безпеки України попереджає, що завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, порушує безпеку суспільства, заподіює істотну майнову шкоду та призводить до Інших негативних наслідків. За таке діяння Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. За те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. 

Прес-група УСБУ в Рівненській області

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.