HomeНовиниКриміналБіля с. Антонівки водій збив людину і залишив помирати під дверима медпункту

Біля с. Антонівки водій збив людину і залишив помирати під дверима медпункту

( 0 Votes )

В ніч на друге грудня неподалік села Антонівка Володимирецького району на автодорозі Київ-Ковель водій автомобіля «Volkswagen Touareg» збив 17-річного місцевого мешканця. Травмованого хлопчину водій та пасажир автівки доправили до амбулаторії сусіднього села, де і покинули під дверима…  помирати.

В результаті отриманих ушкоджень хлопець помер.

 – Вийшла, коли почула стукіт, проте двері були чимось підперті, – розповідає Галина Капітула, фельдшер виїзної бригади села Антонівка Володимирецького району. — Поряд нікого не було, а голова парубка була вся у крові. Одразу зрозуміла, що трапилась аварія, бо при побитті характер ушкоджень інший. За якусь мить із приміщення вибіг ще один хлопець і сказав, що травмований його товариш. Почали оглядати пораненого, однак рятувати уже було нікого, – каже з жалем пані Галина.

Шокований 16-річний Роман, на очах якого і трапилась подія, запам’ятав, що то був темний позашляховик із номерним знаком, у якому були двійки. Прямо з медпункту зателефонували до міліції, а ті уже і повідомили стаціонарні пости ДАІ в області, у Волині та на Житомирщині. Саме на Маневицькому посту у Волинській області авто і зупинили.

За кермом перебував 31-річний лучанин, який їхав разом із братом. Розповідає, що загиблого зачепили лише дзеркалом, тож були упевнені, що пошкодження незначні. Коли рухався по автодорозі, то в момент роз’їзду з фурою його засліпило. Вивернув кермо убік — а там дзеркалом зачепив якусь тінь. Вийшли поглянути, а виявилось, що збили хлопця.

Товариш загиблого розповідає, що того вечора разом із друзями відпочивали на дискотеці. Старший брат загиблого Анатолія хотів відправити останнього додому, однак той відмовився і кудись побіг. Коли місцевий клуб зачинився, Роман зателефонував Толі, аби таки відвезти його ночувати додому. У телефонній слухавці почув сигнали автівок і зрозумів, що той на дорозі. Власним мопедом приїхав по товариша. Толік стояв на дорожному покритті та відмовлявся будь–куди їхати. Тоді Роман взяв його за одяг, аби стягнути з дороги. Анатолій вирвався та знову ступив на дорогу, де і отримав смертельний удар від авто. 

Роман розповідає, що попросив водія довезти потерпілого до амбулаторії, адже той ще був живий.   Коли під’їхали до медпункту, разом із пасажиром автівки хлопчина виніс пораненого до порогу. Почав стукати у двері, однак відповіді не було. Тоді він зайшов з іншої сторони медпункту і постукав у вікно. Коли повернувся, то побачив авто, яке «розчинилось» у темряві, а поряд із уже мертвим Толею були лише лікарі.

Наразі по факту дорожньо-транспортної пригоди проводиться досудове розслідування у рамках кримінального провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Водій не затримувався. Автомобіль поміщенко на штрафмайданчик у містечку Сарни.

За проявлену громадянську свідомість, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків та високий професіоналізм, проявлені під час встановлення особи, яка зникла з місця вчинення дорожньо-транспортної пригоди, почесні грамоти УМВС України в Рівненській області з рук головного міліціонера отримали Віктор Котик, Анатолій Собор, Володимир Лопуга та Юрій Жирун.

 

Катерина Загурська, СЗГ УМВС

Джерело: http://umvs-rivne.gov.ua


 

У вас недостатньо прав для коментування.