HomeНовиниКриміналЗа крадіжку з "Хакера" – 4 роки за ґратами (фото з місця події)

За крадіжку з "Хакера" – 4 роки за ґратами (фото з місця події)

( 0 Votes )

Володимирецький районний суд виніс вирок 19-річному Олександру, який влітку цього року обікрав магазин «Хакер» у райцентрі

  Погожої літньої днини житель одного з сіл Зарічненського району вирішив відпочити в сусідньому райцентрі Володимирець. Під час прогулянки селищем увагу хлопця привернула рекламна вивіска магазину комп’ютерної техніки. В юнака, який вже мав за плечима одну судимість, виникла думка знову вчинити крадіжку. Впевненості в успішному завершенні задуманого додавав той факт, що приміщення магазину було одноповерховим, а на покрівлі проводилися ремонтні роботи. Оскільки був вихідний день, то ні персоналу магазину, ані робітників-будівельників поблизу магазину не було. Дочекавшись темряви, близько 24 години ночі він через покрівлю проник на горище будівлі і, пробивши стелю, потрапив до магазину. Вправний злодій нашвидкуруч наскладав до сумки та пакету 4 ноутбуки, 2 DVD-програвачі, 16 мобільних телефонів, 8 цифрових фото- та відеокамер, а також ваучери поповнення рахунку, карти пам’яті та іншу техніку на загальну суму близько 70 тисяч гривень. Після чого, знову ж таки через горище, виніс викрадене з магазину та пішки доправив його за 7 кілометрів до залізничної станції, звідки на дизель-поїзді дістався додому. 

– За фактом крадіжки було порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло або інше приміщення чи сховище), – зазначив заступник начальника Володимирецького селищного відділення міліції Денис Масловський. – Однак схопити злочинця «гарячим слідом» не вдалося. Як було з’ясовано пізніше, злодій сховав викрадені речі під сіном у хліві за місцем проживання, і на деякий час «заліг на дно». Але вже за тиждень, коли він трохи заспокоївся і почав продавати односельцям здобуті злочинним шляхом мобільні телефони, його затримали працівники міліції. В ході досудового слідства власникам магазину було повернуто майже все викрадене майно.

Нещодавно Володимирецький районний суд закінчив розгляд кримінальної справи за фактом крадіжки. Врахувавши обставини справи й особу злочинця, для попередження вчинення ним нових злочинів суд призначив Олександру покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Тож свій двадцятий день народження юнак зустріне у в’язниці.

 

  
 
  
 
 
  
  
 
  
 
  
  
  
  
  
  
  

 

 

 Юрій Чиж, Кузнецовський МВ УМВС


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.