HomeНовиниДСНС повідомляєПожежа в селі Собіщиці завдала збитків на 40 тисяч гривень

Пожежа в селі Собіщиці завдала збитків на 40 тисяч гривень

( 0 Votes )

З початку 2013 року у Володимирецькому районі зареєстровано 63 пожежі. За аналогічний період 2012 року виникло 80 пожеж, що на 21,25% менше. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 16 житлових будинків, 36 господарських та допоміжних будівель. На пожежах загинуло четверо громадян. В минулому році за цей же період загинуло троє громадян.

В середньому цьогоріч кожні 4,5 дні траплялася пожежа. Минулого року кожні 3,5 дні. Як свідчить статистика, найбільше пожеж на Володимиреччині з початку року траплялися через несправність електропроводки та електрообладнання (20 пожеж), від пічного опалення (11 пожеж), необережності під час куріння (9 пожеж) та необережного поводження з вогнем (11 пожеж). Це 81% від усіх пожеж.

Зокрема, на минулому тижні, в суботу 19 жовтня об 11:25 виникла пожежа в селі Собіщиці Володимирецького району у приватному господарстві 33-річного місцевого мешканця. Горіла шлакоблочна господарська будівля крита метало профілем. За вказаною адресою відразу було направлено пожежно-рятувальний підрозділ смт.Рафалівка. Проте поки рятувальники подолали відстань до місця події, вогонь вже встиг розгулятися. Крім того, за якихось 8-10 метрів від господарської будівлі був розташований житловий будинок, проте, на щастя вітер дув у протилежну сторону, тому вогонь не зміг перекинутися. До того як пожежу вдалося загасити, вогонь пошкодив дах та перекриття будівлі, а також знищив майно, яке знаходилося в приміщенні споруди. Приблизна сума збитків склала близько 40 тис. грн.

На разі причину загоряння встановлюють фахівці.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Пожежа в селі Собіщиці Володимирецький район
 
Пожежа в селі Собіщиці Володимирецький район
 

 Начальник 16 ДПРЧ

ГУ ДСНС України у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.