HomeНовиниДСНС повідомляєУ Володимирецькому районі перша пожежа і перша загибель

У Володимирецькому районі перша пожежа і перша загибель

( 0 Votes )

6 січня о 9:35 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в смт.Володимирець. За вказаною адресою негайно було направлено черговий караул 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. Прибувши до місця виклику, виявилося, що пожежа виникла житловому будинку, де на той час всі приміщення вже були заповнені їдким димом.

Загоряння рятувальникам вдалося швидко ліквідували, чим власне і врятувати будинок. Вогонь встиг знищити лише диван в одному з приміщень. Проте без жертв не обійшлося. На місці пожежі виявлено вже частково обгорівший труп власника помешкання, 38-річного чоловіка.

Пізніше було встановлено, що чоловік у будинку проживав сам, зловживав спиртними напоями, часто курив у ліжку, не зважаючи на застереження сусідів. А у минулому році 13 грудня вогнеборцям вже доводилося бувати у його оселі та ліквідовувати загоряння.  Він тоді ледве не загинув через непогашений недопалок цигарки. Тоді він сам зізнався, що курив у ліжку будучи в стані алкогольного сп’яніння. Цього разу бідолаху врятувати не вдалося. Причина така ж - необережність під час куріння.

 

Перша пожежа уВолодимирецькому районі і перша загибель

 

 Перша пожежа уВолодимирецькому районі і перша загибель

В цьому році у Володимирецькому районі це перша пожежа, і перша ж загибель. Причина доволі банальна, проте найпоширеніша. У 2013 році через куріння у ліжку загинуло семеро громадян.

З початку 2014 року в області вже виникло 15 пожеж у порівнянні із 11 за алогічний період минулого року (+36%). На пожежах загинуло 5 осіб у порівнянні із 1 за аналогічний період минулого року (+400%), з яких 2 дитини, 0 у 2013 році (+200%).

Основними причинами виникнення пожеж були: порушення правил під час влаштування та експлуатації електроустановок - 6 випадків; необережне поводження з вогнем (в тому числі необережність під час куріння) - 4 випадки;  порушення правил обладнання та експлуатації печей - 5 випадків.

Так, у поточному році в Рівненській області виникли наступні випадки пожеж із загибеллю: 

- 03.01.2014р. у житловому будинку, за адресою: с. Річки, Корецького району. Вогнем знищено 1,5 м2 дерев’яної підлоги в приміщенні кухні дерев’яного житлового будинку . На місці пожежі виявлено труп господарки 1924 року народження;

- 04.01.2014р. у житловому будинку, за адресою: с. Шпанів, Рівненського району. Вогнем знищено покриття та перекриття дерев’яного житлового будинку, пошкоджено стіни та речі домашнього вжитку. На місці пожежі виявлено тіла двох доньок власника: 2006 та 2009 років народження.

- 05.01.2014р. у господарській будівлі, за адресою: с. Карпилівка, Рівненського району. Вогнем знищено покриття та перекриття житлового будинку, пошкоджено стіни та речі домашнього вжитку. На місці пожежі виявлено тіло власника 1929 року народження.

Держслужба з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до населення: паління в нетверезому стані призводить до пожеж, під час яких пошкоджується майно, травмуються і гинуть люди. Заядлі курці, нехтуючи своїм життям, наражають на небезпеку й оточуючих.

Закликаємо: цінуйте своє здоров’я та життя! Недбале ставлення людей до власної безпеки – стає причиною значної кількості пожеж!

Начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.