HomeНовиниДСНС повідомляєУ Володимирці вночі на 11 червня горів житловий будинок (+фото)

У Володимирці вночі на 11 червня горів житловий будинок (+фото)

( 0 Votes )

11 червня о 00:49 за до пожежно-рятувальної служби за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в смт.Володимирець. Горів житловий будинок До місця виклику негайно було направлено черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття рятувальників вогнем повністю було охоплено дах будинку, чому швидше всього сприяв пізній час виявлення пожежі.

Зі слів свідків пожежу виявили, коли почав «стріляти» шифер. Враховуючи те, що за 1м. від місця пожежі знаходилися господарчі будівлі, а неподалік ще два житлових будинки, один з яких двоповерховий багатоквартирний цегляний, а інший одноповерховий дерев’яний, то відразу було прийняте рішення про додаткове залучення пожежної техніки. Відтак пожежу довелося приборкувати з черговому та резервному караулам рятувальників на двох пожежних автоцистернах. Завдяки оперативним та злагодженим діям пожежу вдалося вчасно локалізувати, чим власне і запобігти поширення вогню на інші будівлі. Проте житловий будинок врятувати не вдалося, він згорів майже повністю. На момент виникнення пожежі в будинку нікого не було. Тому ні загиблих, ні травмованих на щастя немає.

Причина виникнення пожежі та обсяги збитків наразі встановлюються фахівцями.

 

У Володимирці вночі на 11 червня горів житловий будинок

 

У Володимирці вночі на 11 червня горів житловий будинок
 

У зв’язку з стрімким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники Володимирецького районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області вкотре застерігають громадян суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

З початку 2014 року у Володимирецькому районі зареєстровано 43 пожежі. За аналогічний період 2013 року виникло 30 пожеж, що на 43 % більше. Прямі збитки складають понад 465 тис. грн., побічні збитки – близько 2 млн. 400 тис. грн. В середньому цьогоріч кожного тижня виникало 2 пожежі. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 16 житлових будинків, 24 господарські та допоміжні будівлі, 5 одиниць техніки. На пожежах виявлено тіла трьох загиблих громадян. В минулому році за цей же період на пожежах було виявлено двох загиблих осіб.

 

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

Матеріали по темі:

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.