HomeНовиниДСНС повідомляєНа Володимиреччині чоловік врятував потопаючу дитину

На Володимиреччині чоловік врятував потопаючу дитину

( 0 Votes )

5 липня мало не став останнім днем в житті 14-річного Олега, жителя села Більська Воля, Володимирецького району.

Цього дня хлопчина на лугу за селом випасав корів. Оскільки поблизу протікала річка Стир, а погода була спекотною, то хлопчик вирішив покупатися. Проте бажання поплавати у прохолодній воді мало не стало трагічним.

Як відомо, на річках часто утворюються вири. Сьогодні є під ногами дно, а завтра — яма з виром. Глибина в річці Стир в окремих ямах сягає навіть 8,5 метрів, вода подекуди каламутна. Тому небезпека втопитися в річці збільшується в рази, порівняно із закритими водоймами (озерами, ставками та ін.).

На щастя, неподалік того місця, де хлопчик купався були люди. Хтось сушив сіно, хтось ловив рибу, хтось випасав корів. Тому, коли Олег почав тонути, то його крики почули, але не всі зважилися ризикнути та допомогти потопаючій дитині. Адже в тому місці, де він тонув була течія, яка в мить могла затягнути людину під воду. Все ж, на щастя, крики почув чоловік, який неподалік також пас корів. Він, не вагаючись кинувся на допомогу, та, стрибнувши у воду, поплив до хлопця. І вже за якусь мить витягнув його на берег. Дитина не на жарт перелякалася, проте цим все й обмежилося. Без перебільшення він був на волосинці від смерті. Тому його рятівника по праву можна вважати «хрещеним батьком», а цей день – другим днем народження.

Вчинок цього чоловіка, який побажав нам не називатися, є прикладом для кожної людини. Бо іноді тільки людська небайдужість здатна врятувати життя людини, яка опинилася в небезпеці.

Володимирецький районний сектор Головного управління ДСНС України у Рівненській області звертається до громадян: зберігайте пильність біля води, будьте обережні! Шановні батьки! Розкажіть дітям про небезпеку поводження на водоймах, особливо на річках! Не пускайте дітей наодинці до води! Будьте вкрай уважними та суворо дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час відпочинку на водоймищі, щоб потім мати лише приємні спогади та враження. Бережіть себе!

 

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Андрій МУРАВИНЕЦЬ

 

У вас недостатньо прав для коментування.