HomeНовиниДСНС повідомляєЗа минулий тиждень у Володимирецькому районі виникло 2 пожежі.

За минулий тиждень у Володимирецькому районі виникло 2 пожежі.

( 0 Votes )

Двічі бійцям МНС Володимирецького району доводилось на минулому тижні виїжджати на пожежі.

11 грудня об 13:10 за номером 101 надійшло повідомлення про те, в смт.Володимирець в господарстві громадянина А. виникла пожежа в надвірній будівлі. За вказаною адресою відразу було направлено черговий караул 16-ої державної пожежно-рятувальної частини. До того як пожежу ліквідували, вогонь встиг пошкодити покрівлю цегляної надвірної будівлі, розмірами 3х4м., критої шифером. Причина пожежі: порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Збитки становлять близько 2000 грн.

12 грудня об 10:30 сталася пожежа в с.Каноничі. Горів дерев’яний хлів, критий шифером, розміром 12х6м. Незважаючи на те, що будівля була дерев’яна, а балки і дошки подекуди трухлі, вогнеборці, які прибули за тривожним викликом все ж майже відразу локалізували пожежу, а згодом і повністю загасили. Тільки через те, що пожежа сталася вдень і її вчасно помітили, вдалося врятувати будівлю від знищення. Внаслідок пожежі було лише пошкоджено дах та перекриття. Попередня причина пожежі: коротке замикання електромережі. Збитки встановлюються.

В обох випадках погорільцям пощастило, адже майно та будівлі в них були застраховані.

Шановні жителі краю! Пожежа ніколи не зважає ні на сезон, ні на об’єктивні обставини. Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що людський фактор – головна причина мало не кожної пожежі. Про небезпеку пожеж знають нібито всі, проте всю серйозність “простих істин” усвідомлюють, коли вже, на жаль, буває пізно. Тому й ставлення до закликів пожежної охорони бути обережним у поводженні з вогнем часто зневажливе. Помилкова впевненість в особистій безпеці присипляє пильність, призводить до ігнорування елементарних правил пожежної безпеки. При такому ставленні до лиха недалеко. Вогнева стихія безжалісна, вона знищує все на своєму шляху: будь-то будинок, споруда чи людське життя.

Служба цивільного захисту Володимирецького району застерігає мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в службу порятунку МНС за номером «101» !

 Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту Андрій Муравинець

 


 

У вас недостатньо прав для коментування.