HomeНовиниДСНС повідомляєСвяткуйте безпечно!

Святкуйте безпечно!

( 0 Votes )

Незабаром прийдуть новорічні та різдвяні свята, які принесуть радість і позитивні емоції від спілкування з близькими людьми.

Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, служба цивільного захисту Володимирецького району ТУ МНС України у Рівненській області нагадує основні протипожежні вимоги, яких слід неухильно дотримуватися. У першу чергу, ці правила розповсюджуються на новорічні ялинки, ялинкові прикраси та інші вироби, які використовуються під час святкування Нового Року і Різдва.

 

Пожежній безпеці ялинки слід приділити особливу увагу. Адже Новий рік - це свічки, хлопавки й бенгальські вогні, а ялинки, на жаль, дуже добре горять. При цьому штучні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й "розтікаються". Щоб ялинка приносила тільки радість, встановлювати її треба на стійкій основі, подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню - камінів, газових плит. На ялинку не можна встановлювати свічки  та бенгальські вогні, особливо у поєднанні з ватним "снігом" і паперовими іграшками.

У кімнаті, де стоїть ялинка, малята повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще нарядити легкими прикрасами, які не б'ються (бантами, шишками, кульками зі склопластику й т.п.).Безпечний Новий рік

Слід дотримуватися і правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправжні й несертифіковані електричні вироби. Ілюмінація повинна бути виконана з дотриманням правил розміщення електроустановок; у випадку використання електричної освітлювальної мережі без понижувального трансформатора на ялинці можуть застосовуватися гірлянди тільки з послідовним включенням лампочок напругою до 12V, потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт; електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами. Підключення гірлянд до мережі повинно виконуватися тільки за допомогою штепсельних з'єднань. При виявленні несправності в ілюмінації - нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння - вона повинна бути терміново відключена.

Слід бути особливо обережними під час користування різноманітними піротехнічними виробами. Купувати їх необхідно виключно в спеціалізованих місцях. Перед використанням слід детально вивчити інструкцію та правила користування. Ні  в якому разі не дозволяйте дітям гратися з ними. Не запускайте феєрверки поблизу житлових будинків та господарських споруд.

Пам’ятайте, що лише при дотриманні цих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині!


 

Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій МУРАВИНЕЦЬ

 

Начальник Володимирецького РС

УДІТБ у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Михайло ЧЕРВУК


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.