HomeНовиниДСНС повідомляєЧоловік отримав травму через вибух акумулятора

Чоловік отримав травму через вибух акумулятора

( 0 Votes )

17 січня десь об 20:20 в селі Жовкині Володимирецького району стався нещасний випадок. 55-річний місцевий мешканець, громадянин О. отримав хімічні опіки обличчя. Травму чоловік отримав у себе вдома, коли під час зарядки автомобільної акумуляторної батареї стався вибух. Внаслідок чого електроліт потрапив на чоловіка, в результаті чого він отримав: хімічний опік кон’юнктиви і рогівки очей 2 ступеня, проникаюче танення рогівки лівого ока.

 Потерпілого було госпіталізовано до Володимирецької ЦРЛ, де після встановлення діагнозу направлено у офтальмологічне відділення Рівненської обласної клінічної лікарні.

Шановні громадяни! Зверніть увагу! У приміщенні, де заряджається акумуляторна батарея, обов'язково потрібно передбачити хорошу вентиляцію. В процесі зарядки електроліт виділяє водень і при його скупченні, навіть від випадкової іскри, може статися вибух. Під час операції зарядки акумуляторної батареї обов'язково знімайте з акумуляторів пробки зливних отворів. В іншому випадку виділяється при зарядці газ може накопичуватися під кришкою акумулятора, в результаті чого можливий порив корпусу.

 


старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.