HomeНовиниДСНС повідомляєЧоловік поплатився за власну безпечність

Чоловік поплатився за власну безпечність

( 0 Votes )

 

4 лютого об 13:45 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в с.Новосілки, Володимирецького району. За вказаною адресою відразу виїхав черговий караул 16-ої державної пожежно-рятувальної частини. Враховуючи значну віддаленість даного населеного пункту від місця дислокації пожежно-рятувального підрозділу (більше 30 км.), вогнеборці добиралися до місця пожежі майже годину.

 

Відтак вогонь встиг повністю охопити будівлю лазні та впритул прибудованої літньої кухні. На щастя небайдужі односельчани до приїзду пожежно-рятувального підрозділу не дозволили вогню розповсюдитися на господарські будівлі та житловий будинок, що знаходилися  неподалік. Рятувальники ж по прибуттю відразу локалізували пожежу, а через деякий час і повністю загасили.

Як стало відомо пізніше, сам 79-річний господар в цей день вирішив поїхати до райцентр у своїх справах. Виїжджаючи він залишив в приміщенні лазні відкритий топковий отвір опалювальної грубки, в якій догоряли дрова. Оскільки пенсіонер проживав сам, то доглянути за грубкою було нікому. Першими пожежу помітили діти, які поверталися зі школи. Вони сказали про це дорослим, які і викликали рятувальників. Сам господар в цей час не встиг доїхати і до сусіднього села. Коли йому подзвонили і сказали, що в його господарстві пожежа, він відразу повернув назад. Приїхавши, побачив, що вогонь вже встиг розповсюдитися на все приміщення лазні та перекидався на будівлю літньої кухні.

Внаслідок пожежі у вогні згоріло роками нажите майно та було знищено будівлю дерев’яної лазні та цегляної літньої кухні, загальними розмірами 5х12м критими частково шифером та листовим металом. Причина пожежі: порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Відтак чоловік поплатився за власну безпечність.  

Служба цивільного захисту Володимирецького району Територіального управління МНС закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті. Цим Ви убезпечите себе від біди, збережете свою оселю та майно від вогню, а найголовніше власне життя та життя своїх близьких.

Пам’ятайте: в разі виникнення пожежі негайно телефонуйте в службу порятунку за номером «101»!

 


Заступник начальника ДПРЧ-16 

ТУ МНС України в Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

Інспектор Володимирецького РС

УДІТБ у Рівненській області

лейтенант служби цивільного захисту

Ігор Натина


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.