HomeНовиниДСНС повідомляєМинулими вихідними в Любахах та Великих Цепцевичах сталися пожежі (+фото)

Минулими вихідними в Любахах та Великих Цепцевичах сталися пожежі (+фото)

( 0 Votes )

2 лютого об 20 год. 34 хв. за номером 101 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Любахи Володимирецького району.

До місця події відразу було направлено черговий караул рятувальників 5-го державного пожежно-рятувального поста з смт.Рафалівка.

Горіла покрівля господарської споруди. По прибуттю рятувальники оперативно провели бойове розгортання та подали на гасіння водяний ствол. В ході гасіння з’ясувалося, що в одному з приміщень споруди є газовий балон. Тож, щоб попередити загрозу вибуху його негайно винесли з будівлі на безпечну відстань та охолодили. До того, як пожежу вдалося приборкати вогонь встиг завдати збитків та знищив покрівлю та перекриття господарчої споруди, майно всередині, близько 4 м.куб. пиломатеріалів, 3,5 тони зерна, 2 тони сіна, 80 голів свійської птиці (індиків та курей), а також пошкодив стіни господарчої споруди. Частину споруди, а також трактор Т-40, що стояв в безпосередній близькості до об’єкту пожежі вдалося врятувати.

 

Для гасіння пожежі було залучено 1 одиницю пожежної техніки та 4 рятувальників.

Наразі всі обставини виникнення пожежі та обсяги збитків з’ясовуються фахівцями.

 

Рятувальники та працівники МПК ліквідували пожежу в приватному господарстві

2 лютого об 22 год. 36 хв. до місцевої пожежної охорони (МПО) с. Великі Цепцевичі, Володимирецького району надійшло повідомлення від місцевого жителя про пожежу в його господарстві. Працівники МПО відразу відреагували та виїхали до місця події. Як з’ясувалося пожежа виникла в одній з господарських споруд. Зважаючи на тісну забудову та загрозу поширення вогню на сусідні будівлі до місця події додатково було направлено черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Місцеві жителі також взяли активну участь в гасінні пожежі, не залишившись осторонь чужої біди. Хтось подавав воду з колодязя відрами, хтось допомагав розгортати рукавні лінії, а хтось підвіз свою мотопомпу та з сусідської приватної водойми забезпечив безперебійно, подачу води в пожежні автоцистерни. Ускладнювало гасіння і те, що всі споруди були дерев’яні, а це звісно сприяло поширенню пожежі. Спільними силами рятувальників, місцевих пожежників та небайдужих громадян пожежу вдалося приборкати, а близько першої години ночі остаточно ліквідувати. Вогонь встиг знищити дерев’яну господарську споруду, пошкодив ще одну, знищив половину покрівлі та пошкодив сайдингове облицювання житлового будинку. Також у вогні згоріло і деяке майно. Проте на щастя від повного знищення житловий будинок та господарську споруду вдалося врятувати.

Для гасіння пожежі було залучено 2 одиниці пожежної техніки та 6 чол. особового складу рятувальників та працівників МПО.

 
 

Наразі всі обставини виникнення пожежі та обсяги збитків з’ясовуються фахівцями.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, щоб у вашому господарстві не сталося біди, а «червоний півень» не почав робити свою «чорну справу» - суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та ще змалку привчайте до цього своїх дітей.

В тому ж разі коли пожежа виникла, не гаючи часу, відразу телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.