HomeНовиниДСНС повідомляєВ с. Луко 30-річного чоловіка вбило струмом

В с. Луко 30-річного чоловіка вбило струмом

( 0 Votes )

 

11 березня в с. Луко Володимирецького району внаслідок несанкціонованого проведення ремонтних робіт електрообладнання на ЛЕП напругою 10 кВ смертельно травмовано 30-річного громадянина Павла, жителя даного села, тимчасово непрацюючого.

 Як стало відомо в той злощасний день біля місця, де проживав потерпілий на лінії електропередач напругою 10 кВ перегорів провід-фаза. Чоловік вирішив його відремонтувати та самостійно вибрався на електроопору. Внаслідок чого був смертельно уражений електричним струмом. На місце події за викликом було направлено чергового фельдшера, який і констатував факт смерті.

Нажаль такі випадки непоодинокі, щороку по всій країні в електромережах та на електрообладнанні енергетичних компаній гинуть сторонні особи. Тільки в 2012 році в Україні від ураження електрострумом загинуло близько 20 осіб.

Служба цивільного захисту Володимирецького району ТУ МНС закликає громадян не проводити жодних ремонтних робіт на лініях електропередач, не заходити на територію трансформаторних підстанцій – це категорично заборонено. І, що найголовніше – у будь-якому аварійному випадку відразу ж звертатися в аварійну службу електромереж.

Нерідко безпечність людей призводить до нещасних випадків, таких як у с.Луко. Якби чоловік звернувся зі своєю проблемою до фахівців РЕМ, трагедії б не сталося.

 

Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС України в Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.