HomeНовиниДСНС повідомляєВ Старій Рафалівці сім’я отруїлася чадним газом

В Старій Рафалівці сім’я отруїлася чадним газом

( 0 Votes )

Вранці 08 лютого до Вараської міської лікарні з ознаками отруєння чадним газом було доставлено жінку 1977 р.н. та її троє дітей: двох синів  2002 та 2006 р.н. і дочку 2013 р.н. 

Як виявилися отруїлися вони у власному будинку в селі Стара Рафалівка, де й проживають.

На той час з ними була і бабуся, проте на щастя в неї симптоми отруєння не виявлені. На даний час потерпілим вже нічого не загрожує, одного з них вже відпустили додому.

Ймовірною причиною отруєння могло стати порушення правил безпеки при користуванні котла на твердому паливі.

Сільські жителі з дитячого віку знають, що чадний газ (оксид вуглецю – СО) потрапляє у житлове приміщення, якщо передчасно закрити пічну заслінку, або ж взагалі забути її відкрити. А це може коштувати життя. Але, нажаль, такі випадки трапляються, чи з необережності або ж через нехтування елементарними правилами.

Ознаки отруєння чадним газом: запаморочення, слабкість, нудота, біль у грудях, іноді сухий кашель, шум у вухах, сльози. При таких ознаках треба негайно залишити приміщення. Важке отруєння призводить до судом, блювоти, непритомності, нарешті – до втрати свідомості та зупинки серця.

Перша допомога при отруєнні чадним газом:

Терміново викликати бригаду швидкої медичної допомоги. Дотримуватись принципів надання першої медичної допомоги: вивести постраждалого на свіже повітря; при зупинці дихання і кровообігу – серцево-легенева реанімація; кращий спосіб лікування – тривале дихання киснем.

Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій закликають громадян суворо дотримуватися правил безпеки при користування пічним опаленням, аби не поповнити сумну статистику. Бережіть себе.

 

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Муравинець А.Я.

 

У вас недостатньо прав для коментування.