HomeНовиниДСНС повідомляєВ селі Більська Воля горів житловий будинок

В селі Більська Воля горів житловий будинок

( 0 Votes )

18 березня о 11:59 на пульт зв’язку ДПРП-4 ТУ МНС надійшло повідомлення про пожежу в селі Більська Воля Володимирецького району. Займання виникло в цегляному житловому будинку, критому шифером.

На місце події одразу було направлено ДПРП-4 та місцеву пожежну охорону (МПО) с.Б.Воля та с.Мульчиці. Завдяки оперативним діям, вогнеборці швидко приборкали полум’я, не давши йому розповсюдитись на житлові кімнати будинку. Вогонь встиг знищити тільки дах.

 Слід зазначити, що вогонь міг би завдати куди більших збитків, якби не наявність в даному населеному пункті свого пожежного автомобіля. Адже професійні вогнеборці із смт.Рафалівка повинні подолати значну відстань до місця пожежі і це не враховуючи стан доріг, які зараз перемітає снігом. МПО в с.Більська Воля створено лише в минулому році, але суму врятованого майна можна вимірювати в десятках тисячах гривень. Місцеві пожежники вже за п’ять хвилин були на місці події та приступили до гасіння пожежі. Пізніше на допомогу прибули бійці МПО с.Мульчиці. Вогонь швидко локалізували, а по прибуттю професійних вогнеборців повністю ліквідували. Загиблих і травмованих внаслідок пожежі немає. Причина та збитки від пожежі встановлюються.

Переваги наявності в сільській місцевості своєї МПО важко переоцінити, адже в разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, не втрачається дорогоцінний час на дорогу, а відтак зменшуються обсяги збитків завдані вогняною стихією. Крім того МПО залучається не тільки на гасіння пожеж. Зокрема місцева пожежна охорона с.Городець залучалася для допомоги автовласникам, чиї автомобілі застрягли 15 березня на автотрасі міжнародного значення Київ-Ковель. Тоді майже на цілий день було заблоковано рух на мості через річку Горинь.

Місцеві пожежні команди вкрай необхідні для забезпечення оперативного і швидкого реагування на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території того чи іншого сільського населеного пункту. Тому роботу по їх створенню у Володимирецькому районі слід активно продовжувати.

Пам’ятайте: в разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»! 

В селі Більська Воля горів житловий будинок
 
В селі Більська Воля горів житловий будинок
 
В селі Більська Воля горів житловий будинок

 

Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

Т.в.о. начальника Володимирецького

РС УДІТБ у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Вадим Звиник

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.