HomeНовиниДСНС повідомляєРиболовля на тонкому льоду – це небезпечно!

Риболовля на тонкому льоду – це небезпечно!

( 0 Votes )

Пристрасть до риболовлі захоплює людину міцно, надовго, іноді на все життя. Рибалки вже не бачать іншого способу проведення свого дозвілля, як з вудкою чи спінінгом сидіти на березі водойми з надією упіймати хоча б десяток представників підводного царства.

 Зимова ж рибалка особливо приваблива – тут не тільки свіжим морозним повітрям подихаєш, щоб дійти до «кльового» місця навіть човен не потрібен – по льоду можна дістатися будь-куди. Переваг у зимової рибалки багато, але все упирається в одне – товщина льодяного покрову.

Є багато шляхів перевірки міцності льоду, проте рибалки часто не надають цьому питанню належної уваги і йдуть на невиправлений ризик, виходячи на тонкий чи навіть крихкий лід. Особливо гостро постає ця проблема у період льодоставу, а також напередодні льодоходу.

Лід на водоймі стає непередбачуваним, коли настає потепління, в цей час товща льоду стає оманливою і як наслідок зростає кількість нещасних випадків на воді та льоду.

Тому, працівники служби цивільного захисту Володимирецького району ТУ МНС України у Рівненській області звертаються до всіх любителів зимової рибалки та нагадують про заходи безпеки, а саме: міцність льоду краще всього перевіряти за допомогою пішні. Якщо після першого ж удару з’являється вода, виходити на лід суворо заборонено. Під час підводної риболовлі на невеликій ділянці не слід пробивати багато лунок, відстань між ними повинна бути не менше 5-6 метрів.

Не бажано стрибати і бігати по льоду, збиратися гуртами. Кожен рибалка повинен мати з собою рятувальну мотузку завдовжки 15-20 метрів. Обов’язково візьміть мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Також покладіть у кишеню два великих цвяхи або ніж – вони стануть вам у пригоді, якщо ви провалилися під лід. В жодному разі не панікуйте, зберігайте впевненість у собі.

Саме зараз спостерігається значне потепління вдень, а це обов’язкового відобразиться на міцності льоду. Тому не випробуйте долю, дивіться не тільки у лунку, а й довкола. Бережіть життя, адже воно дається тільки один раз!

 

Андрій Муравинець,

заступник начальника ДПРЧ-16.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.